Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Comeback van de klassieke visgraatvloer

Terug naar overzicht
Visgraat

Dit immens populaire vloertype heeft bijna geen introductie nodig. Deze van oorsprong klassieke legstijl maakte vorig jaar een enorme comeback in menig interieur. Van modern, Scandinavisch tot en met landelijk; de visgraat wordt in elke stijl met open armen ontvangen.


Oorsprong van de visgraat

De visgraat heeft een lange geschiedenis en gaat terug tot de zestiende eeuw, beter bekend als de Gouden Eeuw. Ze wisten dus al vroeg wat mooi was en konden ook meer besteden aan speciale vloerbedekking.

De visgraatvloer werd vroeger meestal gelegd op een etage waar je gasten ontving, zodat je kon pronken met je peperdure houten visgraatvloer. Dat is tegenwoordig wel anders, maar een visgraatvloer biedt nog steeds een verfijnde look die jouw interieur complementeert.

Visgraatvloer: stijlvol én betaalbaar?

We horen je denken; ‘Een houten visgraatvloer is toch behoorlijk prijzig?’ Begrijpelijke gedachte, maar met de technieken van nu zie je nauwelijks verschil tussen echt hout en namaak. De houten vloerpatronen zijn haast niet te onderscheiden van houten visgraatvloeren. Hierdoor wordt deze legstijl steeds toegankelijker en betaalbaarder voor een breder publiek.

Visgraat motief in vinyl, laminaat en Flex PVC

Bij Tapijtcentrum Nederland kun je kiezen uit diverse visgraatmotieven, welke we leggen in vinyl, Flex PVC of laminaat. Wil je besparen op je nieuwe visgraatvloer, dan is vinyl een voordelige optie. Daarbij is een vinylvloer makkelijk in onderhoud en handig te combineren met vloerverwarming. Praktisch en stijlvol dus!

Onze laminaat en PVC vloeren bevatten een zeer realistische houtnerf, zodat je zeker kunt schitteren met je kersverse visgraatvloer. Kijk hieronder maar eens hoe stijlvol visgraat in vinyl, PVC en laminaat kan zijn.






Welk interieur past bij een visgraatvloer?

Ga je voor een visgraatvloer of heb je er al een? Daar wil je natuurlijk ook passende meubels bij! Door de neutrale stijl van de visgraat kun je deze goed combineren met donkere meubels en zwarte kozijnen. Voeg tot slot nog een aantal eyecatching woonaccessoires toe voor een moderne uitstraling.

Meer fan van een Scandinavische look? Ga dan voor een licht interieur dat aansluit bij de neutrale uitstraling van de visgraat. Denk aan witte stoelen, licht eiken tafels en een beige vloerkleed. Voor een meer rustiek en landelijk karakter combineer je visgraat met natuurlijke kleuren en materialen.

Kortom, met visgraat kun je met je interieur verschillende kanten op. Het belangrijkste is dat je jouw eigen persoonlijkheid erin verwerkt. Behoefte aan inspiratie of advies voor jouw interieur? Kom langs in één van onze meubelwinkels.


Vraag vrijblijvend woonstijladvies

Op zoek naar een stijlvolle visgraatvloer of wil je graag persoonlijk woonadvies? Maak een afspraak met één van onze woonstylisten of neem contact op voor meer informatie over onze visgraatvloeren.

Visgraatvloeren

van modern, Scandinavisch tot landelijk

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

8 mensen gingen jou voor!