Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Slaap als een roosje met volledig verduisterende gordijnen

Terug naar overzicht
Gordijnen

Dat een goede nachtrust belangrijk is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. En dat een middagdutje soms héérlijk is vast ook niet. Maar wat we je wel kunnen vertellen, is dat je extra lekker slaapt als je slaapkamer goed verduisterd is.

Je lichaam komt tot rust, je voelt je energieker en je concentratie verbetert. Win-win-win dus! Het enige wat je nodig hebt zijn – jawel – verduisterende gordijnen.

Verduisterende gordijnen als raamdecoratie op de slaapkamer
Natuurlijk is de uitstraling van je gordijnen één van de belangrijkste aspecten, maar vergeet niet dat gordijnen een doel dienen. Wil jij ongestoord en maximaal genieten van je slaapuren? Dan is een gordijn dat volledig verduisterd de juiste keuze. Daarnaast profiteer je met verduisterende gordijnen van extra voordelen! Ze dragen bij aan een goede akoestiek in de ruimte, bieden privacy en kunnen zelfs isolerend werken als je ze op kamerhoogte ophangt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een verduisterend gordijn?

  • Als je echt in het donker wil slapen, kies dan altijd voor een kamerhoog gordijn. Dan ben je er zeker van dat het gordijn vanaf het plafond tot aan de grond netjes het licht tegenhoudt.
  • Niet alleen de lengte, maar ook de breedte van het gordijn is van belang. Voor optimale verduistering kies je voor kamerbrede gordijnen van muur tot muur.
  • Let op de juiste stof; is deze 100% verduisterend (black-out) of ga je toch liever voor een stof waarbij het licht heel zacht wordt gefilterd (dim-out)?
  • Hou altijd rekening met het gewenste rail- of roedesysteem. Gelukkig zijn bij Tapijtcentrum bijna alle systemen toepasbaar op onze gordijnen. Mocht je twijfels hebben, dan adviseren onze medewerkers je graag.

Alternatieven voor verduisterende gordijnen
Of je je nu netjes aan het vaste slaapschema houdt of ook weleens op klaarlichte dag een uiltje wilt knappen: met verduisterende gordijnen slaap jij als een roosje. Mocht je geen gordijn vinden in de stijl die je zoekt; geen paniek! Ook met plissés of duettes krijg jij je slaapkamer zo donker als de nacht. De complete collectie bekijk je in één van onze winkels. Wie weet tot binnenkort!

 

Echt in het donker slapen?

Kies dan voor een verduisterend gordijn

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1552 mensen gingen jou voor!