Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 maart 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Tips voor onderhoud en reiniging van je laminaatvloer

Terug naar overzicht
Laminaat

Je bent trotse eigenaar van een gloednieuwe (of bestaande) laminaatvloer. Hij ligt er prachtig bij, past perfect bij je woning én je interieur. Maar hoe onderhoud je deze het beste? Wij voorzien jou in dit blog van het juiste advies.


Laminaat onderhouden: hoe doe je dat?

Goed nieuws! Laminaat is érg makkelijk te reinigen en onderhouden. Veeg of stofzuig dagelijks om stof, zand en andere viezigheden te verwijderen. Gebruik een zachte bezem of een stofzuiger met zuigmond op de borstelstand. Zo pak je effectief vuil op en voorkom je beschadigingen aan de vloer.

Hoe kan ik laminaat schoonmaken?

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen: de toplaag, decorlaag, HDF-laag en onderlaag. Het is belangrijk dat je de toplaag goed onderhoudt en beschermt tegen slijtage. Over het algemeen heeft laminaat weinig bijzonder onderhoud nodig. Om optimaal van de levensduur te genieten, is het wel aan te raden om je laminaatvloer zo nu en dan extra zorg te geven.




Je begint altijd met het verwijderen van los vuil en stof. Met warm water, een specifieke laminaatreiniger en een licht vochtige dweil kan je de laminaatvloer schoon maken. Neem na het reinigen direct de vloer af met een schone, droge (microvezel)doek.

Voor een blijvend en stralend resultaat dweil je de vloer om de twee weken. Wil je krasjes verbergen en je vloer beter bestand maken tegen water? Gebruik dan een laminaatvloerreiniger met een beschermend polymeer-filmpje.


TIP: Op zoek naar een goede laminaatreiniger? Wij raden de James laminaatreiniger aan om hardnekkige vervuilingen en oude waslagen te verwijderen.


Bescherm je laminaatvloer om er langer van te genieten

Uiteraard wil je ervoor zorgen dat je vloer altijd mooi blijft, maar laminaat wordt dagelijks vaak zeer intensief gebruikt. Gelukkig kunnen kleine aanpassingen beschadigingen voorkomen. Zet planten in waterdichte potten, gebruik viltjes onder stoelpoten en beperk lopen met naaldhakken over de laminaatvloer. Door het plaatsen van matten bij in- en uitgangen houd je ook vuil en zand buiten.

Daarnaast kan je laminaat ook ééns per jaar grondig reinigen. Met de James Basisreiniger verwijder je hardnekkige vervuilingen en oude waslagen. Voor meer informatie over de James reinigers, kunt u advies vragen aan één van onze experts.

Hardnekkige vlekken verwijderen van laminaat

Het is natuurlijk heel vervelend, maar helaas kan er altijd een ongelukje gebeuren waarbij vlekken of strepen op je laminaatvloer achterblijven. Gelukkig zijn er enkele stappen om deze te verwijderen en je vloer er weer als nieuw uit te laten zien.

Probeer de vlek zo snel mogelijk te behandelen, gebruik warm water met zachte reinigingsmiddelen, en vermijd agressief schuren. Gebruik daarna schoon water om de behandelde plek na te deppen en maak het laminaat goed droog.

Zijn er krassen en/of putjes in je laminaatvloer gekomen? Dan zijn deze weg te werken met een speciale pasta. Voor doffe vlekken op je laminaat kan je een speciale laminaatpolish gebruiken om de glans terug te brengen.


Wil je meer weten over onderhoud en reiniging van jouw laminaatvloer?

Neem contact op met Tapijtcentrum Nederland of kom op bezoek in één van onze woonwinkels. Wij voorzien je graag van passend advies, zodat je jouw laminaat perfect kunt onderhouden!

Met het juiste onderhoud...

...geniet je extra lang van je laminaatvloer!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1578 mensen gingen jou voor!