Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Zet de puntjes op de ‘i’ met bijpassende sfeerplinten

Terug naar overzicht
Plinten

Plinten zijn onmisbaar ter bescherming van je muur tegen beschadigingen. Daarnaast zorgen ze voor een mooie overloop tussen vloer en wand. Een vloer zonder plint is als een outfit zonder schoenen: kaal en onaf. Verzeker jezelf daarom van een mooie plint!

Of je nu van modern, klassiek, landelijk of vintage houdt, voor iedere stijl is wel een passende plint te vinden. In dit blog adviseren we je over welke soort en kleur plint het beste past bij jouw woonwensen.

Welke soorten plinten zijn er?

Plinten maken of kraken je vloer. Hoe mooi je nieuwe vloer ook is, als de afwerking niet op orde is haal je nooit het maximale woonplezier uit je vloer. Maar de ene plint is de andere niet, dus waar kies je voor? 

Traditionele plinten worden ook wel muurplinten genoemd, omdat ze in principe tegen de muur worden geplaatst. Vroeger had je alleen dit soort plinten, maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Het is mogelijk om de bestaande muurplint te laten zitten en enkel voor een platte plint te gaan, die bijna altijd in een passende kleur verkrijgbaar is. 

Wil je kabels eenvoudig wegwerken? Dan is een systeemplint hiervoor een mooie oplossing. En wil jij dat je plinten gezien mogen worden? Kies dan voor extra hoge plinten. Deze vallen goed op, geven direct sfeer aan je woonruimte en zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar.

Naast bovenstaande opties kun je ook kiezen voor onder meer folieplinten en diverse MDF-plinten, die een strakke afwerking hebben en je eenvoudig in een andere kleur kunt schilderen. Wil je meer weten over ons aanbod plinten? In onze woonwinkels laten we ze graag aan je zien en geven we advies welke perfect matchen met jouw woonwensen.

Welke kleur plinten kies je?

Heb je een type plint uitgezocht die past bij jouw woonstijl? Dan volgt de laatste vraag: welke kleur vind je mooi? Je kunt gaan voor dezelfde kleur als je vloer, maar de muur kan natuurlijk ook! Vroeger ging de voorkeur vaak uit naar het eerste, maar tegenwoordig zie je steeds meer plinten in de kleur van de muur.

De meest populaire kleur voor plinten is wit. Met name in lichte ruimtes, zoals de woonkamer zie je vaak witte plinten. Dit zorgt voor een zacht contrast waarbij de ruimte groter oogt. Wil je het op safe spelen, dan zit je met witte plinten zeker goed.

Wil je juist opvallen met je plinten? Kies dan voor zwarte plinten in huis. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een visgraatvloer met zwarte plint in een ruimte met donkere deuren of kozijnen. Het harde contrast tussen lichte en donkere kleuren geeft de ruimte net iets meer luxe en sfeer.

Voor iedere vloer een geschikte plint

Bij een PVC-vloer zijn plinten niet per se noodzakelijk, omdat een PVC Flex vloer heel strak tegen de muur gelegd kan worden. Wil je toch een plint op je PVC-vloer, dan zijn MDF-plinten een goede keuze, omdat deze in veel verschillende afwerkingen verkrijgbaar zijn.

Benieuwd welke plinten je moet kiezen bij laminaat? Een platte plint, ook wel plakplint genoemd, dekt de ruimte tussen de randen van de vloer en de wand het beste af. Bijkomende voordelen van deze variant zijn dat ze verkrijgbaar zijn in de kleur van je vloer én voordelig geprijsd zijn.

Kortom, je maakt het zo uitgebreid of voordelig als je zelf wil! Kom gerust op bezoek in één van onze woonwinkels om onze vloeren en bijpassende afwerkingen te bekijken. Wij helpen je graag de puntjes op de ‘i’ te zetten voor jouw perfecte vloer.

Maak je vloer af

met een bijpassende plint

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1626 mensen gingen jou voor!