Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 juni 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Advies & onderhoud voor houten vloeren - Tapijtcentrum Nederland

Een houten vloer van Tapijtcentrum Nederland is gemaakt als vervanger voor een massief houten vloer. Het is een natuurproduct dat met zorg is ontworpen om stabieler te zijn dan een massief houten vloer. Lamelparket is een grote stap vooruit in het beperken van het “werken” van een houten vloer. Ook is het Lamelparket behandeld met Heat-treatment. Onze producten zijn ecologisch verantwoord en een goed alternatief voor tropische houtsoorten zonder inbreuk te maken op het ecosysteem van het regenwoud. Tapijtcentrum Nederland heeft vloeren in het assortiment met een Proteco afwerking, de beste in zijn soort, die vrij is van oplosmiddelen en dus milieuvriendelijk.

PROTECO AFWERKING

Tapijtcentrum Nederland heeft vloeren in het assortiment met een Proteco afwerking. Alle Proteco producten zijn vrij van oplosmiddelen en dus milieuvriendelijk. Alle houten vloeren van Tapijtcentrum Nederland worden vanuit de fabriek geschuurd en voorzien van een laklaag. Hierdoor kan de vloer na installatie meteen in gebruik worden genomen. Er zijn 3 soorten Proteco.

Proteco lak
Een van de meest slijtvaste lakken, waardoor de houten vloer nog langer mooi en tegen krassen bestand blijft.

Proteco natuuurlak
Deze slijtvaste lak beschermt de houten vloer tegen krassen. Tegelijkertijd krijgt de vloer een natuurlijke uitstraling alsof hij geolied is. De natuurlijke lak is dubbel gehard waardoor hij even slijtvast is als de Proteco lak.

Proteco hardwaxolie
Proteco hardwaxolie is een slijtagebestendige olie die de natuurlijke look van het hout bewaart en een extra mat karakter geeft aan de vloer. De vloer is bestand tegen vlekken omdat de hardwaxolie de poriën van het hout dicht maakt.

BEHANDELEN VAN EEN HOUTEN VLOER

Onze houten vloeren zijn voorzien van een toplaag en zijn daardoor goed bestand tegen vlekken. Deze toplaag heeft bescherming nodig. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Dit voorkomt voortijdige slijtage van de vloer.

Lak, olie, hardwaxolie, beits en was zijn de meest gebruikte afwerkmaterialen voor houten vloeren.
Olie is water- en vloeistofafstotend en vormt daardoor een goede bescherming tegen het indringen van vloeistoffen. Olie trekt lichtjes in het hout en ligt heel dun op het hout als het is aangebracht. Een houten vloer is goed te kleuren met een gekleurde olie. Voor hardwaxolie geldt hetzelfde als voor olie. Hardwaxolie heeft iets minder onderhoud nodig dan olie omdat het harder is en de vloer daardoor minder snel slijt.

Kom naar één van onze winkels en vraag naar de speciale onderhoudsmiddelen.

Veertig jaar ervaring heeft geresulteerd in ongekend vakmanschap op het gebied van vloerbedekking leggen en raambekleding plaatsen. Hierbij werken we altijd met eigen vakmensen die innovaties zich direct eigen maken. En óf dat een verschil maakt! Ook hebben we regelmatig acties met GRATIS montage. Zo ben je dus verzekerd van een perfect eindresultaat!