4 redenen voor een PVC vloer in de woonkamer

Terug naar overzicht

Het is één van de meest prominente ruimtes in huis: de woonkamer. We brengen er veel tijd door en het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Een vloer kan daar een allesbepalende rol in spelen. Als je het aan ons vraagt is een PVC flex vloer in de woonkamer een perfecte match. Benieuwd waar we dat op baseren? Dat lees je nu.

1. Een elegante uitstraling die PVC kenmerkt

Natuurlijk heeft een PVC flex vloer veel praktische voordelen, maar laten we bij het begin beginnen. Wist je bijvoorbeeld dat je met PVC flex vloeren moeiteloos andere materialen kan nabootsen? Door de nieuwste technologieën is het mogelijk om een realistische hout- of tegellook te creëren.

2. PVC flex overleeft elk huishouden

Het materiaal PVC is gemaakt van kunststof in meerdere lagen polyvinylchloride. Deze opbouw maakt de vloer supersterk en geschikt voor veelvuldig gebruik, inclusief installatie over vloerverwarming. Precies wat je nodig hebt een ruimte als de woonkamer! Het zorgt er ook voor dat je een lange tijd kunt genieten van deze mooie vloer.

3. Makkelijk te onderhouden vloer

Door het gladde oppervlak kunnen PVC vloeren goed tegen vocht en zijn deze eenvoudig te reinigen. Door deze met enige regelmaat te stofzuigen en/of dweilen zonder reinigingsmiddel houd je de vloer in topconditie!

4. Geluiddempende eigenschappen van PVC

In een woonkamer gebeurt veel. Hoogstwaarschijnlijk ben je er elke dag wel even te vinden, rust je er zo nu en dan lekker uit, kijk je er films of organiseer je er een feestje. Mocht je toevallig onderburen hebben, dan is het wel zo prettig als zij geen overlast ervaren van op en neer wandelend of dansend bezoek.

Je voelt ‘m al aankomen: PVC flex vloeren hebben zeer geluiddempende eigenschappen. Daarmee zijn ze dus uitermate geschikt voor een woonkamervloer in een appartement, boven- of tussenwoning. Of elk ander huis waar het bovenmatig gehorig is.

Wil je meer graag meer inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje bij onze andere wooninspiratieblogs. Of laat onze interieurspecialisten je voorzien van een passend advies! Dat kun je hier vrijblijvend aanvragen.

Waarom PVC in de woonkamer?

Elegante uitstraling, sterk, eenvoudig in onderhoud én geluiddempend.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

3 mensen gingen jou voor!