Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Blijf warm met tapijten die isolerend werken

Terug naar overzicht

Je hebt vast al eens gemerkt hoe fijn het kan zijn wanneer de vloer onder je voeten warm aanvoelt. Al helemaal wanneer de vloer ook nog eens lekker zacht is. Een tapijt met isolerende werking beschikt over deze eigenschappen. Naast deze comfortabele voordelen kun je ook nog eens besparen op je energierekening, lees verder en ontdek hoe.

Energieverspilling tegengaan met vloerbekleding

Tapijt is een natuurlijke isolator omdat het lucht vasthoudt in de vezels. Met een tapijt dat goed isoleert kun je meer dan 10% warmteverlies tegengaan. Met de juiste vloerbekleding, kun je de thermostaat dus weer een graadje omlaag draaien en bespaar je dus energiekosten.

Let er wel op dat een tapijt pas echt een isolerend effect heeft als het gelegd is op een ondertapijt. De ondervloer van tapijt is dus minstens net zo belangrijk voor de isolatie als het tapijt zelf.

Op zoek naar warme vloerbekleding? Bekijk hier ons ruime aanbod tapijt.


Waar moet je op letten bij tapijt?

Hoe dikker het tapijt, hoe beter het isoleert. Een dik tapijt creëert daarnaast een gezellige sfeer tijdens de donkere wintermaanden.

Besteed bij je zoektocht ook aandacht aan de thermische isolatiewaarde, dit wordt ook wel de R-waarde genoemd. Hoe hoger de R-waarde is, hoe groter het isolerende effect is. Voor advies over de thermische isolatiewaarde kun je natuurlijk altijd terecht bij de adviseurs in onze woonwinkel.


Tapijt in combinatie met vloerverwarming

Let op! Als je een tapijt met isolerende werking op vloerverwarming legt, kan dit averechts werken. De warmte van de vloerwarming komt namelijk niet zo makkelijk door een vloerbekleding met een hoge thermische isolatiewaarde. De vloerverwarming moet in dat geval harder werken om het huis te verwarmen.

Twijfel je hierover? Dan kijken onze vloerspecialisten graag met je mee, zodat je zeker weet wat het beste in jouw huis past.


Isolerende raamdecoratie in huis

Naast tapijt, zou je ook kunnen denken aan gordijnen met een isolerende werking. Wist je dat tot maar liefst 50% van de warmte in huis verloren kan gaan via de ramen? Wij vertellen je hier meer over in dit blog over isolerende gordijnen.

Isolerende raamdecoratie is overigens ook handig in de warme zomermaanden. Het kan namelijk ook de koelte binnen houden tijdens een hittegolf.


Warm de winter door met tapijt van Tapijtcentrum Nederland

Bij Tapijtcentrum Nederland kun je altijd terecht voor tapijten van de beste kwaliteit. Doe hier alvast inspiratie op in ons assortiment, neem contact op voor een gratis thuisadvies over een passend tapijt óf bezoek één van onze 21 woonwinkels.

Warm de winter door met Tapijtcentrum.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

4 mensen gingen jou voor!