Comeback van de klassieke visgraatvloer

Terug naar overzicht
Visgraat

Dit immens populaire vloertype behoeft geen introductie, toch? Deze van oorsprong klassieke legstijl maakte vorig jaar een enorme comeback in menig interieur. Van modern, Scandinavisch tot en met landelijk; de visgraat wordt in elke stijl met open armen ontvangen.

We horen je denken; ‘Zo’n houten visgraatvloer is toch een behoorlijk prijzige aangelegenheid?’ Begrijpelijke gedachte, maar met de technieken van nu zie je haast geen verschil tussen echt hout én ‘namaak’. Daarmee is deze legstijl ook toegankelijker - en betaalbaarder - geworden voor een steeds breder publiek.
Bij Tapijtcentrum Nederland kun je kiezen uit diverse visgraat motieven, welke we leggen in laminaat of Flex PVC. Deze bevatten beide een zeer realistische houtnerf, zodat je zeker kunt pronken met je kersverse vloer. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je per se voor deze materialen moet kiezen, want het staat je natuurlijk vrij om alsnog te kiezen voor een échte houten vloer. Ook deze leggen we met alle liefde voor je in een visgraat.
Oorsprong van de visgraat

De visgraat is overigens niet uit het niks ontstaan, maar gaat eeuwen terug. Naar de zestiende eeuw, de Gouden Eeuw, om precies te zijn. Ze wisten dus al vroeg wat mooi was. Al had dit ook te maken met het feit dat mensen in deze periode ineens meer konden besteden aan een bijzondere vloerbedekking. Hij werd voornamelijk gelegd op een etage waar je gasten ontving, zodat je kon pronken met je peperdure houten visgraatvloer. Dat is tegenwoordig dus wel anders! Al kun je er uiteraard nog steeds mee pronken.

Op zoek naar een stijlvolle visgraatvloer? Misschien is één van onderstaande exemplaren wel precies wat je zoekt óf breng eens een bezoek aan een van onze winkels en laat je inspireren!

Visgraatvloeren

van modern, Scandinavisch tot landelijk

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

8 mensen gingen jou voor!

Dé formule van Tapijtcentrum