Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 Juli 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

De Japandi woontrend: een sfeervolle en minimalistische inrichting

Terug naar overzicht

Japan en Noorwegen zijn beide landen met een bekende en populaire woonstijl. Het kan lastig zijn om hiertussen te kiezen. Wil je liever het minimalisme van Noord-Europa, of ben je toch meer fan van de natuurlijke invloeden van de Aziatische woonstijl? Goed nieuws, je hoeft deze keuze helemaal niet te maken! De Japandi woontrend combineert het beste van beiden.


Wat is Japandi?

Binnen de Japandi woontrend staat sfeervol minimalisme centraal. Je zult veel organische vormen en natuurlijke tinten tegenkomen. De populaire woonstijl is een combinatie van het Noorse Hygge en het Japanse Wabi-sabi.

Het Noorse Hygge is een warme stijl met een hoge aaibaarheid. Een schapenvachtje hier, een zacht kussen daar, en dit in neutrale kleuren met een paar kleuraccenten. Wabi-sabi draait om het omarmen van imperfecties en onzuiverheden. Onafgewerkt hout is een populair materiaal. Bij Wabi-sabi worden er vooral natuurlijke kleuren gebruikt.

Bekijk onze vloerkleden van natuurlijke materalen
Japandi interieur en kleuren

Japandi is een stijl met een specifiek kleurenpalet. Een Japandi interieur bestaat vaak ook een combinatie van de lichte kleuren uit Scandinavië en de donkere, natuurlijke nuances uit Japan. Neutrale kleuren zijn uiterst geschikt voor Japandi, denk hierbij aan beige en taupe. De kleuraccenten binnen deze stijl zijn vaak groen en blauw, of roze. Daarnaast mogen een paar subtiele contrasten en zwarte details niet ontbreken.

Japandi is een woontrend die geschikt is voor alle ruimtes in het huis. Je kunt ervoor kiezen om een Japandi woonkamer in te richten, maar ook een Japandi keuken, badkamer of slaapkamer is een optie. Combineer bijvoorbeeld een salontafel met onafgewerkte details met een strakke, contrasterende kast.

Op zoek naar een laminaatvloer met houtlook?

Accessoires in de Japandi stijl

Natuurlijk mogen een paar leuke accessoires in de Japandi stijl niet ontbreken. Breng sfeer in je huiskamer met een zacht en licht vloerkleed om zo de aaibaarheid van het Hygge terug te laten komen. Een vaas kan juist wat donkerder, of voeg zwarte accenten toe met een asymmetrisch bijzettafeltje.

Wil je de Japandi woonstijl toepassen en heb je behoefte aan persoonlijk stylingadvies?
Wij helpen je graag verder in één van onze woonwinkels.

Sfeervol en minimalistisch

Ontdek de Japandi woonstijl

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

3 mensen gingen jou voor!