De magie van vintage karpetten

Terug naar overzicht
Karpetten

Het lijkt voor steeds meer mensen een onmisbaar item binnen het interieur: het vloerkleed.

Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten en materialen en kunnen een woonruimte nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen creëer je een warme sfeer en geef je jouw interieur een vrolijke twist. 

Vintage op je vloer
Klinkt het woord ‘vintage’ je als oubollig in de oren? Vergeet dat maar gauw, want vintage is weer helemaal van nu! Niet voor niets zien we vintage karpetten weer steeds vaker terug in het interieur, of het nu om een moderne, industriële of klassieke woonstijl gaat. De reden van de nog altijd toenemende populariteit van het vintage karpet is het brede aanbod, waardoor er altijd wel een karpet is dat bij jouw wensen past. Ben jij niet zo van dertien-in-een-dozijn en geef je graag wat meer uit aan kwaliteit en design? Kies dan voor een uniek patchwork vloerkleed.

Patchwork vintage karpet: uniek en handgemaakt
Het mooiste aan patchwork karpetten is dat ze een uniek verhaal met zich meebrengen. Ze zijn namelijk gemaakt van verschillende gebruikte tapijten, die in vlakken aan elkaar bevestigd zijn. De oude tapijten worden gewassen, opnieuw van kleur voorzien, nogmaals gewassen, gedroogd en vervolgens worden de mooie en bruikbare stukken van het tapijt gebruikt om een patchwork karpet te creëren. 

De kleden hebben een vervaagde en verweerde look, wat een hoop karakter met zich meebrengt. Haal rust in huis door te kiezen voor een vloerkleed met neutrale kleurstelling, of ga juist voor gedurfde kleuren zoals diepblauwrood/paars of Oosterse patronen.

Vintage karpetten van Tapijtcentrum Nederland
Naast prachtige patchwork exemplaren kan je bij Tapijtcentrum Nederland ook terecht voor een breed scala aan vintage karpetten in verschillende prijsklassen. Zie jij deze parels van vloerkleden al bij jou thuis liggen? Kom ze gerust eens bekijken in één van onze winkels en laat je adviseren door onze interieurstylisten. Het is ook mogelijk om vooraf een afspraak te maken, zodat onze adviseurs je in alle rust kunnen voorzien van een frisse dosis wooninspiratie! 

Oosterse karpetten zijn hip!

Ze passen in veel interieurstijlen én zorgen voor gezellige kleuren in huis.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1593 mensen gingen jou voor!

Dé formule van Tapijtcentrum