Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 Juli 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

De verschillen tussen Flex PVC Click & Flex PVC Lijm

Terug naar overzicht
Flex pvc

PVC is een materiaal dat zeer geschikt is als vloer. Het is sterk, heeft een lange levensduur en is ook nog eens heel eenvoudig te onderhouden.

Bij Tapijtcentrum Nederland vind je een groot aanbod PVC vloeren én legsystemen. Zo kun je allereerst kiezen voor Flex PVC 'Click' of 'Lijm': twee verschillende soorten PVC, die elk zo hun eigen voordelen hebben.

PVC vloer: klikken of lijmen?


PVC Flex Click: De 'Click' variant heeft in principe hetzelfde kliksysteem als een laminaatvloer. Daarom heb je allereerst een ondervloer nodig, wat de vloer extra comfortabel maakt. Dankzij het kliksysteem is de vloer ook makkelijk te demonteren en hergebruiken, mocht dat nodig zijn. Flex PVC Click vloeren zijn daarnaast geschikt voor plaatsing over vloerverwarming én werken geluiddempend.

PVC Flex Lijm: Bij de 'Lijm' variant heb je juist géén ondervloer nodig, omdat de PVC vloer direct wordt verlijmd op de ondergrond. Dit heeft wel als vereiste dat de ondergrond helemaal egaal moet zijn, om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen. Door deze legmanier heb je een stabiele vloer die in allerlei patronen gelijmd kan worden. Net zoals bij 'Click', is de lijmbare PVC vloer perfect te combineren met vloerverwarming én zeer onderhoudsvriendelijk.




Kun je een PVC vloer lijmen op beton?


Het is mogelijk een PVC vloer te lijmen op beton. In dat geval is het extra belangrijk dat de ondergrond volledig droog en vlak is. Als dit niet zo is, doe je er goed aan je vloer te laten egaliseren. Let op: zelfstandig egaliseren of PVC leggen op beton raden wij af, omdat een foutje snel gemaakt is en het een tijdrovende klus is.

Gelukkig kun je deze klus met een gerust hart overdragen aan Tapijtcentrum. Onze vakmensen meten niet alleen de hoeveelheid benodigde PVC stroken of tegels op, maar egaliseren ook nauwkeurig jouw betonnen vloer én leggen de vloer professioneel en snel. Zo kun jij snel genieten van je gloednieuwe vloer, zonder ergens naar om te kijken.

Lees meer over onze montageservice in 4 stappen.


Een PVC vloer met natuurgetrouwe houten uitstraling


Onze PVC vloeren, zowel Click als Lijm, zijn van de allerbeste kwaliteit en dit is dan ook te zien aan de uitstraling. Dankzij een speciale techniek, nameljik register embossing, ontstaan natuurlijke houtstructuren met reliëf, noesten en nerven, waardoor de PVC vloer nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Wil je onze de PVC vloeren zelf bekijken en de montagemethoden met elkaar vergelijken? Je bent natuurlijk van harte welkom in één van onze woonwinkels, waar we graag antwoord geven op al je (interieur)vragen.

Talloze mogelijkheden...

...met onze Flex PVC vloeren!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1528 mensen gingen jou voor!