Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

De visgraat PVC-vloer: tijdloos, elegant en duurzaam

Terug naar overzicht

Misschien wel de meest bekende woontrend van het afgelopen jaar: de visgraat vloer, en het lijkt erop dat visgraat ook in 2023 populair zal blijven. Een moderne klassieker die al vanaf de zestiende eeuw bestaat als luxeproduct, maar nu toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Laat je verleiden door de tijdloze en elegante uitstraling van de visgraat vloer.

Welke visgraatvloer past bij mijn woning?

Laminaat gelegd in een visgraatmotief is een zeer geliefde vloersoort. Maar wist je dat veel PVC-vloeren tegenwoordig ook als visgraat gelegd kunnen worden? Een duurzame en slijtvaste oplossing die ook nog eens geschikt is voor vloerverwarming. Populaire visgraat PVC-vloeren zijn Vermontium en Epos, maar eigenlijk lenen al onze PVC flex vloeren zich uitstekend voor de visgraat vloer.

Wil je liever een vloer die rustiger oogt? Dan kun je het beste kiezen voor een vloer in het motief van de Hongaarse punt, ook wel bekend als ‘chevron’. Het chevron patroon wordt gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden, waardoor er een soort sergeantstreep ontstaat. Door het gebruik van dunnere plankjes oogt de vloer wat fijner vergeleken met het visgraatmotief. Stratos is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor een chevron vloer.

De juiste vloerkleur kiezen

Een klassiek visgraat patroon komt goed tot zijn recht in grotere ruimtes, zoals de woonkamer, met zo min mogelijk hoeken en muren. Heb je een kleine woning? Kies dan voor kortere of smallere planken in een lichte kleur, zoals Sand of Saragossa.

Ben je fan van een moderne interieurstijl met industriële accenten? Dan is het visgraatmotief een uitstekende keuze. Kleuren die vaak worden gebruikt bij een industrieel interieur zijn donkere tinten zoals donkergrijs en -bruin. Maar ook in landelijke interieurstijlen of als je meer van klassiek houdt, is een visgraat PVC-vloer in bijvoorbeeld licht eiken passend.

Verliefd geworden op de visgraat PVC-vloer?

Ben je gecharmeerd van de klassieke schoonheid van de visgraat PVC-vloer en benieuwd naar de mogelijkheden? We helpen je graag verder. Maak gemakkelijk een afspraak voor advies in de winkel of bij jou thuis.

Goed om te weten: bij aankoop van een PVC flex vloer komen onze vakmensen deze vaak gratis leggen! Lees voor meer informatie over onze montagevoorwaarden onze algemene actievoorwaarden.

PVC-vloer in visgraatmotief

Trendy, toegankelijk én betaalbaar voor iedereen.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

13 mensen gingen jou voor!