Drie gouden tips bij het kiezen van de juiste gordijnen

Terug naar overzicht

Gordijnen bepalen in grote mate de look van je interieur, maar de juiste gordijnen kiezen kan een flinke uitdaging zijn. Welke gordijnsoort heb ik nodig? Hoe kies ik de juiste rails bij mijn gordijn? Welke kleur past bij mijn interieur? Geen zorgen, wij helpen je op weg bij de keuze voor je nieuwe gordijn met onze drie gouden tips.

Tip 1: Bedenk welk soort gordijn je nodig hebt

Allereerst is het goed om na te gaan voor welke ruimte(s) je op zoek bent naar gordijnen. In de woonkamer zou je bijvoorbeeld eerder gaan voor transparante gordijnen, zoals vitrage, in-between gordijnen en overgordijnen, terwijl verduisterende gordijnen de juiste keuze zijn voor de slaapkamer.

Bekijk hier ons complete aanbod gordijnen.

Wil je echt indruk maken met je gordijnen? Kies dan voor een wave plooi gordijn voor je woon- of slaapkamer. Dankzij de wave plooi valt de gordijnstof in prachtig diepe, golvende plooien wat een regelmatige valling creëert.

Meer weten over gordijnplooien? Lees hier ons advies voor een platte, enkele of dubbele plooi.


Tip 2: Kies de juiste plooi en rails/roedes

Nadat je hebt besloten welke type gordijn je wilt, is het goed om bij de afwerking te kiezen voor een passende plooidikte en rails of roedes. Wij vertellen je hieronder graag meer over de mogelijkheden van gordijnplooien en -rails/roedes die passen bij jouw woonvoorkeuren.

Plooien Het type plooi dat je kiest, bepaalt hoe het gordijn valt en is dus bepalend voor de afwerking ervan. In principe geldt: hoe meer plooien je kiest, des te meer volume je gordijn krijgt. Ga je voor een platte, enkele, dubbele of retourplooi? Welke je ook kiest, iedere plooi heeft zijn eigen karakter en charmes.

Rails en roedes Mooi zo'n gordijn, maar het moet natuurlijk nog opgehangen worden. Een gordijn is pas echt af als het voorzien is van praktische en stijlvolle gordijnrails. Of je nu kiest voor stabiele aluminium glijders en wave-rail of een elektrisch systeem: allemaal geruisloos en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wil je liever roedes in plaats van rails, bijvoorbeeld voor het ophangen van overgordijnen? Tegenwoordig kun je dankzij de vele soorten, maten en stijlen elke gewenste look creëren, passend bij jouw woonstijl. En voor de finishing touch mogen bijpassende gordijnringen natuurlijk niet ontbreken.


Tip 3: Laat jouw gordijn op maat maken

Niets is fijner dan een gordijn dat echt aansluit bij jouw specifieke woonvoorkeuren. Laat jouw gordijn daarom altijd op maat maken. Goed om te weten: voordat we gaan monteren, komen we graag eerst even langs om de situatie te inspecteren en in te meten. Op basis hiervan maken we jouw gordijn op maat.

Lees meer over onze montageservice.

Heb je de knoop doorgehakt of ben je toch nog niet helemaal zeker over de kleur, type plooi of rails? Wij voorzien je graag van persoonlijk advies! Maak een afspraak in een van onze winkels of bij jou thuis.

De perfecte gordijnen...

...vind je bij Tapijtcentrum.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

6 mensen gingen jou voor!