Een knap karpet voor elke interieurstijl

Terug naar overzicht
Karpetten

Met de lente in volle gang en de zomer om de hoek, begint er misschien al iets te kriebelen. En dan hebben we het niet over lentekriebels of hooikoorts, maar wellicht een aantal leuke klusjes in het huis. In no-time een nieuwe look geven aan je woonkamer kun je bijvoorbeeld al doen met een kleurrijk karpet! We lichten drie interieurstijlen uit met een knappe karpet match.
Urban jungle

Staat je huis vól met een aardige verzameling groene vrienden? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook fan van de urban jungle stijl. Eentje die zich kenmerkt door een (opvallende of duidelijk zichtbare) collectie planten, die samen met je interieur een ‘jungle’ creëren. Met een aantal contrasterende basiskleuren als wit en zwart in je interieur, knalt dat groen er natuurlijk prachtig uit. Een donker of zwartgekleurd karpet zorgt ervoor dat alle groene tinten extra tot hun recht komen.

Heb je niet binnen, maar juist búiten een urban jungle? Overweeg dan eens ons Leaves vloerkleed. Deze is voorzien van een tropische print, gemaakt van vinyl en afgewerkt met een mooie festonrand en antislip onderzijde. Door de gladde bovenzijde is ‘ie makkelijk schoon te maken en een bijzondere toevoeging aan de loungehoek in je tuin, terras of op het balkon.
Bohemian
Een bohemian interieur gaat hand in hand met vrolijke, bonte kleuren, vintage meubels en/of kringloop vondsten, natuurlijke materialen, manden én een opvallend tapijt. Daarnaast zie je er - net zoals in de urban jungle stijl - regelmatig een plant terug. Waarschijnlijk gaat het dan wel om weelderige varianten als palmen. Om even terug te komen op het tapijt. Met een fraai exemplaar maak je je bohemian ruimte echt af.
Scandinavisch
Last but zéker not least: de Scandinavische interieurstijl. Deze beschouwen we tegenwoordig als één van de meest geliefde stijlen. Denk aan simpele, minimalistische vormen, subtiele overgangen in kleur met een combinatie van natuurlijke materialen als onbewerkt hout, aluminium en robuust staal. Het is een stijl waarin meubels de hoofdrol spelen en de volle aandacht krijgen als een soort geraamte van de ruimte. Vanuit dit geraamte, oftewel de basis kun je verder uitbouwen met (design) accessoires. Op die manier geef je de stijl een persoonlijke twist.

Om de ‘clean look’ van je interieur te waarborgen, kun je kiezen voor een vloerkleed in een van de basistinten van je ruimte. Op deze wijze breng je letterlijk rust in de ruimte, want het oogt prettig. Als je het ton-sur-ton principe daarnaast in je achterhoofd houdt, zit je altijd goed. Behoefte aan een stukje rust in huis? Onze collectie ‘Palm’ karpetten stralen een aantrekkelijke kalmte uit, die doet denken aan een heerlijk zandstrand.
 

Voor ieder interieur

hebben wij een knap karpet!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

3 mensen gingen jouw voor!

Dé formule van Tapijtcentrum
© 2020 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.