Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 maart 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Geniet van een splinternieuwe trap dankzij traprenovatie

Terug naar overzicht

De trap is een van de meest intensief gebruikte onderdelen in je woning. Dagelijks lopen én hollen we over de treden, waardoor je trap na een tijd toe is aan vernieuwing. Met een traprenovatie geef je je trap in no time weer de gewenste uitstraling!

Praktische voordelen van een traprenovatie

Niets is zo fijn als een gerenoveerde trap dat voldoet aan jouw praktische woonvoorkeuren. Kies voor een traprenovatie met PVC als je een geluiddempende, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke trapbekleding wenst. Naast deze fijne voordelen heeft een PVC-trapbekleding ook een antislip werking. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige trap.

Een ander populair materiaal voor traprenovatie is laminaat. Dankzij de slijt- en krasvastigheid en eenvoud in onderhoud is het een perfecte optie voor een trap die vaak belopen wordt. Om uitglijden te voorkomen is het mogelijk op de trap antislip te maken. Dit doe je gemakkelijk door antislip strips aan te brengen.

Ben je op zoek naar trapbekleding met dezelfde voordelen als PVC en laminaat, maar dan voor een zachter prijsje? In ons assortiment vind je betaalbare vloerbekledingen van tapijt. Het materiaal voelt heerlijk en zacht aan. Benieuwd naar de opties? Neem een kijkje in onze prachtige collecties met tapijt trapbekleding.

Maak indruk met je nieuwe trapbekleding

Naast de praktische voordelen van een traprenovatie is het ook belangrijk om te kijken naar de uiterlijke kenmerken. Je wilt met je trap natuurlijk een goede eerste indruk maken. In een eerder blog deelden we al een aantal inspirerende ideeën voor trapbekleding. Voor extra sfeer is het ook mogelijk om te kiezen voor een speciale trapafwerking, zoals trapverlichting, stootborden of trapmatten.

Traprenovatie: zelf uitvoeren of laten doen?

Dan de vraag: ga je zelf de trap renoveren of laat je het doen door een monteur? Als je zelf aan de slag gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg voor een juiste inmeting en berekening van de hoeveelheid materiaal dat je nodig hebt. De kosten van een doe-het-zelf renovatie liggen tussen de €1.250 en €3.500 (afhankelijk van het materiaal en trapafmetingen).

Wil je de traprenovatie liever overlaten aan een vakman? Dan staan onze ervaren monteurs voor je klaar. Bij een traprenovatie van Tapijtcentrum ben je verzekerd van professionele montageservice en (stijl)advies op maat. Na de montage ruimen we de restmaterialen netjes op, zodat je hier geen omkijken naar hebt. Binnen twee dagen is jouw trap gerenoveerd en heb jij er tientallen jaren plezier van.

Klaar om jouw trap nieuw leven in te blazen?

We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en de kosten van een traprenovatie. Loop gerust binnen in een van onze winkels of maak alvast online een afspraak. Tot dan!

Trap aan vervanging toe?

Blaas 'm nieuw leven in met een traprenovatie!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

10 mensen gingen jou voor!