Golven van woongeluk met de Wave-plooi

Terug naar overzicht
Wave-plooi

Gordijnen zijn vaak dé sfeersmakers in je interieur. Hoe mooi een woning of inrichting ook is, zonder gordijnen oogt de boel maar kaal en ongezellig.

Bij het kiezen van nieuwe gordijnen of in-betweens hou je natuurlijk rekening met de juiste kleur, mate van lichtdoorlatendheid en een eventueel dessin. Maar het zijn vaak de details die het verschil maken! Denk dus ook goed na over de afwerking van je nieuwe raamdecoratie, zoals de plooi en rails om de gordijnen aan te bevestigen. Ooit gehoord van de Wave-plooi? Deze confectiemethode wint steeds meer aan populariteit, en dat vinden wij meer dan terecht!

Je gordijnen in de plooi 
Zoals de naam misschien al doet vermoeden, bestaan Wave gordijnen en in-betweens uit een heleboel 'golven', oftewel plooien. En juist deze plooien maken de Wave gordijnen tot een ware eyecatcher in huis. Hoe meer plooien een gordijn bevat, hoe meer stof je nodig hebt. Daardoor krijgen gordijnen en in-betweens met een Wave-plooi meer body en volume. De stof valt in prachtig diepe, golvende plooien, die zich openen en sluiten als een accordeon. 

Klik hier voor een geschikt wave gordijn!

Hoe werkt deze Wave-plooi precies?
De Wave-plooi is een ingenieus systeem van runners, een Wave-band en haakjes. De runners zijn met een koordje van 6 of 8 centimeter aan elkaar verbonden, waardoor een mooie, regelmatige golving ontstaat. We gebruiken precies tweemaal zoveel stof als de lengte van de railroede waar het gordijn onder hangt. De stof golft zo mooi en met gelijkmatige bochten onder de rail door. De speciale Wave-band zorgt ervoor dat de plooi perfect in model blijft, of het gordijn nu open of dicht is. 

Finishing touch: de perfecte Wave-rails
Kies je voor de Wave-plooi als afwerking van je gordijnen, dan is het belangrijk dat de rails waaraan de gordijnen bevestigd worden, goed past bij je interieur. Een Wave-plooi gordijn hangt onder een rail, wat betekent dat de rail altijd zichtbaar is, ook als de gordijnen gesloten zijn. Maak het totaalplaatje compleet met een plat railsysteem of ga juist voor een opvallend exemplaar. Jij bepaalt!
Ervaar het gemak en de pracht van Wave-plooi gordijnen en in-betweens zelf en kom ze gerust eens bekijken in één van onze winkels. Bij het kiezen van de juiste raamdecoratie en afwerking staan we graag voor je klaar!

De pracht van de Wave-plooi!

Je gordijnen in de plooi. Het is een terechte eyecatcher in huis.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1590 mensen gingen jou voor!