Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Golven van woongeluk met Wave-plooi gordijnen

Terug naar overzicht
Wave-plooi

Gordijnen zijn dé sfeermakers in je interieur. Hoe mooi een woning of inrichting ook is, zonder gordijnen oogt de boel kaal en ongezellig. Het Wave-plooi gordijn is de perfecte keuze om je woning te laten stralen. Ontdek de populariteit van Wave-plooi gordijnen bij Tapijtcentrum en maak je interieur compleet!


Waar moet je op letten bij je keuze voor gordijnen?

Bij het kiezen van nieuwe gordijnen of in-betweens houd je natuurlijk rekening met de juiste kleur, dessin en mate van lichtdoorlatendheid. Maar het zijn vaak de details die het verschil maken! Denk dus ook goed na over de afwerking van je nieuwe raamdecoratie, zoals de plooi en rails om de gordijnen aan te bevestigen.

Je gordijnen in de Wave-plooi


Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan gordijnen met Wave-plooi en in-betweens uit een heleboel 'golven', oftewel plooien. En juist deze plooien maken de Wave gordijnen tot een ware eyecatcher in huis. Niet zo gek dus dat de Wave-plooi steeds meer aan populariteit wint!

Hoe meer plooien een gordijn bevat, hoe meer stof je nodig hebt. Daardoor krijgen gordijnen en in-betweens met een Wave-plooi meer body en volume. De stof valt in prachtig diepe, golvende plooien, die zich openen en sluiten als een accordeon. Hierdoor komen Wave-gordijnen vooral in hoge ruimtes fantastisch tot hun recht.



Hoe werkt de Wave-plooi precies?


De Wave-plooi is een ingenieus systeem van runners, een Wave-band en haakjes. De Wave-plooi runners zijn met een koordje van 6 of 8 centimeter aan elkaar verbonden, waardoor een mooie, regelmatige golving ontstaat.

We gebruiken precies tweemaal zoveel stof als de lengte van de railroede waar het gordijn onder hangt. De stof golft zo mooi en met gelijkmatige bochten onder de rail door. De speciale Wave-band zorgt ervoor dat de plooi perfect in model blijft, of het gordijn nu open of dicht is.

De perfecte Wave-gordijnen rails voor de finishing touch


Voor Wave-plooi gordijnen, is het essentieel dat de rails goed bij je interieur past. Een Wave-plooi gordijn hangt namelijk onder een rail, waardoor de gordijnrail altijd zichtbaar is. Zelfs wanneer de gordijnen gesloten zijn. Ga daarom voor een plat railsysteem voor een naadloze look of een opvallende railroede om je Wave-gordijn helemaal af te maken. De keuze is aan jou!

Benieuwd naar andere confectiemethoden?


Liever iets anders dan Wave-plooi? Wij geven in
deze blog advies over andere confectiemethoden voor je gordijn, zoals een platte, enkele of dubbele plooi. Ook geven we je hier tips voor gordijnrails en roedes die perfect passen bij jouw woonstijl.

Bewonder de Wave-plooi in het echt


Ervaar het gemak en de pracht van Wave-plooi gordijnen en in-betweens in één van onze winkels. Voor de juiste raamdecoratie en afwerking staan onze stylisten graag voor je klaar!

Gordijnen in de plooi?

Kies voor de stijlvolle wave-plooi.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1590 mensen gingen jou voor!