Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 maart 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Het beste van beide werelden: sfeer & gemak met vouwgordijnen

Terug naar overzicht
Vouwgordijnen

Raambekleding kan écht het verschil maken in je interieur. Ooit een huis binnengestapt zonder gordijnen of raamdecoratie? Juist, behoorlijk ongezellig en kil. De juiste raambekleding zorgt voor sfeer in elke kamer.

Vaak wordt er bij raamdecoratie direct gedacht aan gordijnen, maar laat je zeker niet beperken! Wat dacht je bijvoorbeeld van vouwgordijnen? Dé match als je van een landelijke touch in huis houdt.


TIP: Bekijk onze vouwgordijnen-pagina en houd de laatste acties in de gaten!

Vouwgordijnen & baleinen

Een woord dat je vaak voorbij ziet komen over vouwgordijnen is ‘baleinen’. Leuk, maar wat betekent het precies? Het zijn buisjes die in de horizontaal opgestikte tunnels worden geschoven. Vouwgordijnen worden vaak op maat gemaakt van stof en worden gecombineerd met baleinen.

Bij de meeste vouwgordijnen zijn de baleinen op gelijke afstand van elkaar in het gordijn verwerkt. Zo ontstaat er een evenredige vlakverdeling. De charme zit hem in de zachte stof, die in mooie plooien valt als het gordijn wordt opgetrokken.



Kleur jij graag buiten de lijntjes? Dan kan je kiezen voor ons model ‘Cosy’, waarbij de baleinafstand van boven naar beneden groter wordt. Bij dit vouwgordijn zie je hoe het stof onevenredig wordt opgevouwen. Geen zorgen: het geeft een prachtig effect!

Stel jouw unieke vouwgordijn zelf samen

Ga je voor een vouwgordijn van Tapijtcentrum? Dan ga je voor maatwerk. Bij ons kies je zelf uit welke stof jouw vouwgordijn bestaat. Speel met kleuren, stoffen en afwerkingen om een uniek vouwgordijn samen te stellen dat precies past bij jouw woning en interieur!

Met baleinen zijn er talloze afwerkingsmogelijkheden. Zo kunnen de baleinen variëren in afstand voor een afwisselend effect. Daarnaast kan je ook kiezen of je de baleinen aan de voor- of achterzijde plaatst. Speciale biezen behoren ook tot één van de opties. Wil je kijken naar alle mogelijkheden? Bezoek dan ook een keer één van onze winkels.

Vouwgordijnen op maat

Niet alle ramen hebben dezelfde afmetingen. Daarom is het fijn dat onze vouwgordijnen volledig op maat gemaakt worden. Wel zo fijn als je een verduisterend vouwgordijn wil, dan komt er ook geen licht door de kiertjes. Uiteraard komen onze transparante vouwgordijnen ook precies op maat.

Wij bezorgen je vouwgordijnen kant en klaar bij jou thuis. Ook is het mogelijk om deze te laten monteren door onze experts. Zo breng je wel heel eenvoudig sfeer en gemak in je ruimte.

Meer weten over hoe je sfeer en gemak in huis haalt met vouwgordijnen?


Neem contact met ons op of boek een vrijblijvende afspraak met onze interieurstylisten. Dit kan in één van onze inspirerende winkels of gemakkelijk vanuit je eigen huis.

Nieuwe vouwgordijnen?

Speel met kleuren en stoffen die matchen met jouw interieur.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1555 mensen gingen jou voor!