Het onderhoud dat je gordijnen verdienen

Terug naar overzicht
Gordijnen

Vrijwel ieder huishouden in Nederland is voorzien van gordijnen. En van welk materiaal deze ook gemaakt zijn, op den duur mag je er wat onderhoud betreft best eens naar omkijken. Benieuwd hoe je je gordijnen, in-betweens of vitrages van Tapijtcentrum Nederland in de beste conditie houdt? Lees dan zeker even verder!

Je gordijnen hangen vaak jarenlang stof te verzamelen, zonder dat je er erg in hebt. En wat dacht je van diverse bakluchten die zich in de loop van de tijd ophopen in de stof? Niet bepaald een frisse boel, als je erover nadenkt. Natuurlijk wil je geruime tijd plezier hebben van je sfeervolle raambekleding!


Wanneer is tijd voor onderhoud?
Wees gerust, het onderhoud van gordijnen valt reuze mee. Nadat je ze voor het eerst ophangt in huis is het zelfs beter om een eventuele reinigingsbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Onze gordijnen zijn tijdens het productieproces namelijk voorzien van een vuilafstotende beschermlaag. Zodra je de gordijnen reinigt, verdwijnt deze beschermende laag.

Om de levensduur te verlengen en je gordijnen toch fris te houden, kun je ze met enige regelmaat buiten over een wasdraad laten luchten. Doe dit dan wel in de schaduw om ongewenste verkleuringen te voorkomen. De aanwezigheid van een klein briesje verfrist de stof en zorgt ervoor dat opgehoopt stof wordt verwijderd.

 
 

Uitgebreide reiniging
Mocht het dan toch echt tijd zijn voor een iets uitgebreidere onderhoudssessie, dan adviseren we altijd om je gordijnen te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf, zoals een stomerij. Daarnaast bestaan er ook andere systemen om je gordijnen schoon te maken. Denk aan stofzuigen, ultrasoon reinigen of door middel van stoom. Uiteraard kun je één van onze specialisten hierover om een passend advies vragen. Deze kan nagaan of eerdergenoemde mogelijkheden ook voor jouw gordijnen geschikt zijn.


Wil je meer informatie over het onderhoud van diverse gordijnen en gordijnstoffen uit ons assortiment? Breng dan een bezoek aan één van onze woonwinkels en laat je informeren door een deskundige medewerker.

Onze onderhoudstips!

Laat je gordijnen er weer als nieuw uitzien.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

21 mensen gingen jou voor!