Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Het onderhoud dat je gordijnen verdienen

Terug naar overzicht
Gordijnen

Vrijwel ieder huishouden in Nederland is voorzien van gordijnen. En van welk materiaal deze ook gemaakt zijn, op den duur mag je er qua onderhoud best eens naar omkijken. Benieuwd hoe je je gordijnen, in-betweens of vitrages van Tapijtcentrum Nederland in de beste conditie houdt? Lees dan zeker even verder!

Je gordijnen hangen vaak jarenlang stof te verzamelen, zonder dat je er erg in hebt. En wat dacht je van diverse bakluchten die zich in de loop van de tijd ophopen in de stof? Niet bepaald een frisse boel, als je erover nadenkt. Natuurlijk wil je geruime tijd plezier hebben van je sfeervolle raambekleding!

De levensduur van gordijnen verlengen


Zo lang mogelijk genieten van je gordijnen? Probeer dan om vochtige omgevingen en direct zonlicht te vermijden. Direct zonlicht kan na verloop van tijd de kleuren van je gordijnen doen vervagen. Sluit regelmatig je gordijnen, zodat ze gelijkmatig worden blootgesteld aan licht. Daarnaast bieden overgordijnen en verduisterende voeringen extra bescherming en helpen ze de levensduur van je gordijnen te verlengen.

Leestip: Ontdek hoe je raamdecoratie combineert voor een stijlvolle upgrade van je interieur!

Wanneer is het tijd voor onderhoud?


Wees gerust, het onderhoud van gordijnen valt reuze mee. Nadat je ze voor het eerst ophangt in huis is het zelfs beter om een eventuele reinigingsbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Onze gordijnen zijn tijdens het productieproces namelijk voorzien van een vuilafstotende beschermlaag. Zodra je de gordijnen reinigt, verdwijnt deze beschermende laag.

Om de levensduur te verlengen en je gordijnen toch fris te houden, kun je ze met enige regelmaat buiten over een wasdraad laten luchten. Doe dit wel in de schaduw om ongewenste verkleuringen te voorkomen. De aanwezigheid van een klein briesje verfrist de stof en zorgt ervoor dat opgehoopt stof wordt verwijderd.



Uitgebreide reiniging


Mocht het dan toch echt tijd zijn voor een iets uitgebreidere onderhoudssessie, dan adviseren we altijd om je gordijnen te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf, zoals een stomerij. Daarnaast bestaan er ook andere systemen om je gordijnen schoon te maken. Denk aan stofzuigen, ultrasoon reinigen of door middel van stoom.

Uiteraard kun je één van onze specialisten hierover om een passend advies vragen. Deze kan nagaan of eerdergenoemde mogelijkheden ook voor jouw gordijnen geschikt zijn.

Vlekverwijdering voor gordijnen


Als er vlekken op je gordijnen zitten, neem dan altijd zo snel mogelijk actie. Probeer te identificeren wat de vlek is of waar het vandaan komt en volg het wasvoorschrift. Vervuilde plekken kan je voorzichtig deppen met een speciale vlekverwijderaar. Vervolgens kan je de gordijnen vaak zelf wassen of door een professioneel laten reinigen.

Meer weten over onderhoud en reiniging van gordijnen?


Benieuwd naar meer informatie over het onderhoud van diverse gordijnen en gordijnstoffen uit ons assortiment? Breng dan een bezoek aan één van onze woonwinkels en laat je informeren door een deskundige medewerker.

Onze onderhoudstips!

Laat je gordijnen er weer als nieuw uitzien.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

21 mensen gingen jou voor!