Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Hotel chique interieur: haal het luxegevoel in huis

Terug naar overzicht

Je gaat op vakantie en verblijft in een prachtig ingerichte en weelderige hotelkamer. Ken je dat gevoel? En zou het niet fijn zijn als je die luxe mee naar huis kon nemen? Ontdek in dit blog hoe je thuis dat aangename luxegevoel kunt creëren met de hotel chique woonstijl.


Wat betekent hotel chique?


Hotel chique (of hotel chic) verwijst naar het rijke luxe gevoel dat je hebt bij hotels. Een hotel chique woonstijl kenmerkt zich door een opgeruimde en uitnodigende uitstraling met het gebruik van hoogwaardige stoffen en materialen.

Daarnaast is het belangrijk om prullaria zoveel mogelijk te voorkomen, zodat jouw woning, net als in een hotel, netjes oogt. Woonaccessoires die niet (meer) bij jouw interieur passen kun je het beste weg doen. Een andere optie is om ze een nieuwe kleur te geven die aansluit bij een hotel chique interieur.

Gratis advies nodig voor een hotel chique woonstijl bij jou thuis? Plan alvast een afspraak met een van onze stylisten.


Hoe creëer je een hotel chique woonstijl?


Laten we bij de basis beginnen: de vloer. Een stijlvolle visgraatvloer past bijvoorbeeld perfect in een hotel chique interieur. Visgraat in laminaat of PVC: de keuze is aan jou! Of wat dacht je van een tegel PVC vloer in marmerlook? Met name hotels kiezen vaak voor strakke en gladde vloeren, zoals een tegelvloer, doordat grote tegels de omvang van een ruimte benadrukken.

Na de vloer is het tijd voor passende raambekleding. Kijk daarbij naar rijke, zachte gordijnstoffen, zoals velvet, linnen of velours. Voorbeelden van gordijnen met een luxe uitstraling zijn onze Lokeren of Halden gordijnen. Bij Tapijtcentrum vind je een groot assortiment luxe gordijnen in verschillende kleuren en dessins.

Kies voor hotel chique kleuren


Typische hotel chique kleuren zijn bordeauxrood, zwart, wit en goud(geel). Match donkere en warme kleuren, zoals een bordeauxrood bankstel, met gouden accessoires als vazen of kandelaars. Met de juiste meubelen en woonaccessoires leg je de finishing touch aan jouw luxe interieur.

Ben je net zo enthousiast als wij over deze stijl en kun je niet wachten om het luxueuze hotelgevoel te creëren bij jou thuis? Maak vrijblijvend een afspraak met een stylist of bezoek één van onze sfeervolle meubelwinkels in Arnhem, Best of Eindhoven.


Benieuwd naar andere woonstijlen? Neem dan eens een kijkje bij onze klanten thuis en doe meer ideeën op voor jouw droominterieur.

Zin in luxe?

Creëer een hotel chique interieur.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

8 mensen gingen jou voor!