Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Hygge in huis: creëer de Scandinavische woonstijl bij jou thuis

Terug naar overzicht

Een term die je vaak hoort als het over de Scandinavische woonstijl gaat is ‘hygge’. Het is een Deens woord dat vergelijkbaar is met het Nederlandse woord ‘gezellig’. Met hygge creëer je een knusse, Scandinavische sfeer in je huis.


Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Voordat je met hygge aan de slag gaat, is het handig om alvast iets te weten over Scandinavische interieurs. Zo is er een aantal kenmerken waaraan je deze makkelijk kunt herkennen. Het gebruik van lichte kleuren is hier het meest bekend van. Wit, crème en beige komen veel voor - soms met accenten in pastelkleuren als blauw of groen.



Lichte kleuren

De lichte kleuren hebben niet alleen een esthetische waarde, maar ook een functionele. In het noorden schijnt de zon namelijk minder lang dan in de meeste Europese landen. De reflectieve waarde van de lichte kleuren is daarom erg belangrijk, zodat het beschikbare daglicht optimaal benut wordt. In ons aanbod Epos PVC-vloeren vind je bijvoorbeeld diverse lichte kleuropties.





Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een ander kenmerk van Scandinavische interieurs. Wol, jute, katoen en leer worden veelvuldig gebruikt in meubels en accessoires. Denk aan manden van Sisal of een Scandinavisch vloerkleed van wol, zoals onze Splendid.


Minimalisme

Ook is het belangrijk om te weten dat minimalisme een grote rol speelt in het Scandinavische interieur. Natuurlijk maken de Denen gebruik van accessoires: een mooie vaas of een schilderij mag niet ontbreken. De hoeveelheid en uitbundigheid van de accessoires blijft echter beperkt. Less = more is hier het motto.





Wat is hygge?

Hygge heeft volgens de Denen geen goede vertaling. Het omschrijft een bepaalde sfeer en gevoel. Net zoals het woord gezellig uit het Nederlands niet precies te vertalen is. Deze woorden zijn echter wel een beetje vergelijkbaar met elkaar.

Hygge geeft een stukje sfeer aan de styling van je interieur. Als je een warm Scandinavisch interieur wil, ontkom je niet aan de gedachte achter deze uitdrukking. Gezelligheid, saamhorigheid en knusheid staan hier namelijk centraal. Het is vooral belangrijk dat iedereen zich welkom en comfortabel voelt in huis.


Genietmomenten voor een echte hygge-sfeer

Samen een hapje eten of met een lekkere kop thee op de bank om film te kijken. Dat zijn (geniet)momenten waarop het gevoel van hygge aanwezig is. Hoe je je interieur hierop afstemt? Leg een zacht kleedje op de bank of kies voor wat comfortabele kussens. Houd altijd minimalisme in het achterhoofd: een schapenvachtje mag, maar maak het niet té bont.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van een Scandinavische woonstijl in je eigen huis? Wij helpen je graag in één van onze 21 woonwinkels.

Hygge in huis:

Bij Tapijtcentrum vind je alles voor jouw eigen hygge interieur.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1 mensen gingen jou voor!