Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 juni 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Laat je inspireren door ons verantwoordelijke Sublime tapijt

Terug naar overzicht
Tapijt

Naast het fysieke aspect van comfort wil het oog natuurlijk ook wat. En dat is precies wat je in huis haalt met een tapijt uit onze bijzondere en uiterst duurzame Sublime collectie.

Het gemak wat betreft onderhoud van een Sublime tapijt is onvergelijkbaar met andere soorten tapijt. Dat is met name te danken aan de duurzaamheid ervan, want de tapijten zijn vervaardigd uit milieuvriendelijke, gerecyclede ECONYL®-vezels. Deze vezels worden in grote massa’s tegelijkertijd gekleurd, waardoor het tapijt niet alleen sterk en slijtvast wordt, maar ook beter bestand tegen vlekken en ongewenste verkleuringen door omgevingsinvloeden als daglicht. De unieke trilobale dwarsdoorsnede van de vezel minimaliseert de hechting van vlekken, waardoor deze eenvoudig verwijderd kunnen worden. Bij regelmatig schoonmaken behoudt het tapijt bovendien voor geruime tijd zijn originele look en textuur.

De Sublime tapijten zijn geïnspireerd op kleuren uit de cosmeticawereld. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar de twaalf kleuren binnen deze collectie zijn gebaseerd op populaire en stijlvolle oogschaduw- en blusher tinten. Deze kleuren hebben stuk voor stuk als overeenkomst dat ze zorgen voor een zachte, neutrale sfeer in het interieur.

Duurzaam en slim productieproces
Een tapijt vervaardigd uit ECOCYL®-vezels is een duurzame keuze, want het garen wordt geregenereerd uit afval. Dit met als doel de hoeveelheid afval op stortplaatsen en oceanen wereldwijd terug te dringen door het opnieuw in het productieproces op te nemen. Het regeneratiesysteem van ECONYL® is dan ook een zeer duurzame en innovatieve manier om vanuit PA6 afval hoogwaardige en kwalitatieve producten, waaronder tapijtvezels, te ontwikkelen. De gesloten kring van dit proces bestaat kort gezegd uit vier productiestappen:

1.     Wereldwijde PA6 afval terugwinning: 
Verzamelen en reinigen van polyamide afvalmaterialen als visnetten, textielresten en fluff – pluisjes, het bovenste deel van tapijt.

2.     Regeneratie en zuiveringsproces: 
Innovatief en superieur proces waarbij een zeer hoge verhouding eerstegraads nylon uit het gereinigde en versnipperde afval wordt verkregen.

3.     ECONYL® commercialisering: 
ECONYL® geregenereerd nylon wordt verwerkt tot tapijtgaren voor de interieurindustrie en textielgaren voor de mode-industrie.

4.     Oneindige recycling: 
ECONYL® geregenereerd nylon heeft het potentieel om oneindig gerecycled te worden zonder ooit zijn kwaliteit te verliezen. Dit circulair ontwerpen is de toekomst!

Ben je op zoek naar een duurzaam verantwoord tapijt dat lang representatief blijft? Bekijk dan zeker eens ons Sublime assortiment online, in één van onze woonwinkels óf maak een persoonlijke afspraak met een ervaren interieurstylist, welke je graag voorziet van een deskundig advies.

Niet alleen sterk en slijtvast,

maar ook beter bestand tegen vlekken en ongewenste verkleuringen.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

14 mensen gingen jou voor!