Met deze tips geniet je langer van je tapijt

Terug naar overzicht
Tapijt

Heb je een tapijt, karpet of ander type stoffen vloerbekleding in je huis? Dan is het wel zo fijn als je weet hoe je om kunt gaan met onvoorziene vlekken én op welke manier je het betreffende materiaal stofvrij en hygiënisch kunt onderhouden.

Zoveel tapijten, zoveel materialen, kunnen we wel stellen. En afhankelijk van de specifieke eigenschappen én fabricagetechnieken van het gebruikte textiel, verschillen ook de reinigingsopties. Hieronder geven we een aantal belangrijke basistips die je kunt toepassen op diverse soorten tapijt, zodat je er lang plezier van hebt.

De tapijten van Tapijtcentrum Nederland worden onder meer vervaardigd uit katoen, polyester, polyamide, polypropyleen, viscose en wol. Deze worden vervolgens weer verweven in structuren als de lussenpool, bouclé, geschoren lussenpool, moquette, velours, frisé, saxony en shag.
Regelmaat is essentieel
Je hoort het wellicht vaker, maar met goed en frequent onderhoud bevorder je de levensduur en uitstraling van het materiaal. Over het algemeen ziet een tapijt er niet snel vies of onhygiënisch uit. Dat komt met name doordat stof redelijk goed wordt opgenomen. De schoonmaak van een tapijt wordt daardoor veelal over het hoofd gezien. Als je je vloerbekleding met iets meer regelmaat (zorgvuldig) stofzuigt, zorg je ervoor dat vuil geen kans krijgt om zich definitief te hechten in het tapijt.

Toch een vlek veroorzaakt?
Mocht je tussentijds toch onverhoopt een vlek op je tapijt krijgen, dan is het zaak dat je hier direct actie op onderneemt. Verwijder in dit geval allereerst de vaste bestanddelen met een lepel. Dep daarna de vloeibare bestanddelen op met droog keukenpapier of tissues en vervolgens met een absorberend doekje in lauwwarm water. Let op: wrijven is uit den boze, want dan loop je de kans dat de vlek dieper in het materiaal trekt.

Wil je meer weten over het behandelen van vlekken of ander vuil in zowel tapijt als andere soorten vloerbekleding? Bekijk dan zeker eens de handige vlekkenwijzer. Mocht je alsnog vragen hebben over de meest geschikte reiniging voor een specifiek type tapijt? Dan ben je uiteraard van harte welkom in één van onze winkels, onze medewerkers staan dagelijks klaar voor een deskundig en passend advies!

Hou je tapijt schoon

en geniet langer van je vloer

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

4 mensen gingen jou voor!