Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 Juli 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Met deze tips geniet je langer van je tapijt

Terug naar overzicht
Tapijt

Heb je tapijt, karpet of een ander type stoffen vloerbekleding in huis? Dan is het fijn als je weet wat je moet doen met onvoorziene vlekken én hoe je het materiaal stofvrij en hygiënisch onderhoudt. Wij delen tips zodat jij langer geniet van jouw tapijt.

Zoveel tapijten, zoveel materialen, kunnen we wel stellen. En afhankelijk van de specifieke eigenschappen én fabricagetechnieken van het gebruikte textiel, verschillen ook de reinigingsopties. Hieronder geven we een aantal belangrijke basistips die je kunt toepassen op diverse soorten tapijt, zodat je er lang plezier van hebt.

Regelmatig onderhoud van tapijt

Je hoort het wellicht vaker, maar met goed en frequent onderhoud bevorder je de levensduur en uitstraling van het materiaal. Over het algemeen ziet een tapijt er niet snel vies of onhygiënisch uit. Dat komt met name doordat stof redelijk goed wordt opgenomen. Het schoonmaken van tapijt wordt daardoor veelal over het hoofd gezien.

Als je vloerbekleding regelmatig stofzuigt, zorg je dat vuil geen kans krijgt om zich definitief te hechten in het tapijt. Focus op de meest gebruikte gebieden, maar let ook op de randen en plekken waar meubels staan.

Toch een vlek in je tapijt?

Snel handelen is heel belangrijk als vlekken toch voorkomen. Vlekken in tapijt verwijder je door allereerst de vaste bestanddelen met een lepel weg te halen. Dep de vloeibare bestanddelen eerst op met droog keukenpapier of tissues. Doe dit vervolgens ook met een absorberend doekje in lauwwarm water.

Let op: wrijven is uit den boze, want dan loop je de kans dat de vlek dieper in het materiaal trekt.

Bescherming van je tapijt

Om de levensduur van je tapijt te verlengen, is het slim om direct zonlicht te vermijden. Zonwering als jaloezieën en rolgordijnen kunnen hierbij helpen en voorkomt vervaging van kleuren. Heb je tapijttegels? Draai deze dan regelmatig om voor gelijkmatige belasting, zodat eventuele slijtage op specifieke plekken wordt voorkomen.

Plaats tot slot bescherming onder zware meubelstukken voorkom je slijtage en permanente afdrukken. Dit zorgt ervoor dat je tapijt er langer als nieuw uitziet.
Advies nodig over het schoonmaken van tapijt?

Wil je meer weten over het behandelen van vlekken of ander vuil in zowel tapijt als andere soorten vloerbekleding? Bekijk dan zeker eens de handige vlekkenwijzer. Heb je alsnog vragen over de meest geschikte reiniging voor een specifiek type tapijt? Dan ben je uiteraard van harte welkom in een van onze 21 woonwinkels. Hier staan onze medewerkers dagelijks klaar voor een deskundig en passend advies!

Houd je tapijt schoon

en geniet langer van je vloer

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

5 mensen gingen jou voor!