Perfecte balans tussen licht en donker met Plissés en Duettes

Terug naar overzicht
Plissés en duettes

Aan het oriënteren welke raambekleding bij jouw interieur past?

Dan ben je ondertussen misschien wel bekend met het fenomeen ‘keuzestress’. Mocht je door alle mogelijkheden het bos niet meer zien, laat ons je dan helpen met een suggestie: plissés en duettes! Heel geschikt als jij graag kiest voor anders dan anderen en niet bang bent om je interieur een speelse twist te geven.

Het verschil tussen plissés en duettes
Plissés en duettes worden vaak in één adem genoemd als hetzelfde soort raamdecoratie. Beide producten hebben op ‘t oog dan ook veel van elkaar weg. Ze zijn te herkennen aan de smalle plooien, waarbij het lijnenspel wat hierdoor ontstaat voor een bijzondere look zorgt. Het verschil zit hem in het materiaal: een plissé bestaat uit een enkele stofstrook, een duette uit twee stofstroken met honinggraatstructuur, waar het koord vaak tussendoor loopt. 

De voordelen van plissés en duettes liegen er niet om. Zo zijn ze geschikt voor zo’n beetje elk type raam. Kiep-, kantel- of dakramen? Serres of ronde ramen? Geen probleem! Daarnaast zijn ze gemaakt van isolerend materiaal, wat weer scheelt in de stookkosten. Plissés en duettes zijn goed te matchen met verschillende woonstijlen, o.a. vanwege de ruime keuze in kleuren, montagevormen en bediening. Dat wordt pronken met deze bijzondere raamdecoratie!

Bedieningsmogelijkheden
Omdat je graag zelf bepaalt hoeveel licht je doorlaat in huis, is het wenselijk dat de zonwering hierop aangepast is. Plissés en duettes beschikken over verschillende bedieningsmogelijkheden, zodat jij op elk moment van de dag invloed hebt op de lichtinval én het zicht naar buiten toe.

Kies je voor plissés of duettes van Tapijtcentrum Nederland, dan heb je keuze uit de volgende functionaliteiten:

SmartCord®
Een kindvriendelijk systeem dat is uitgerust met een oprolbaar koord waarmee je de gordijnen omhoog en omlaag brengt. Lelijke koorden zijn dus verleden tijd!

Top-down / bottom-up
Open de gordijnen vanaf de bovenkant of onderkant van het raam, óf zet ze ergens in het midden vast. Zo creëer je zelf de perfecte balans tussen licht en donker en het geeft je ruimte een speels effect.

LiteRise®
Wil je helemaal geen gedoe met koorden? Kies dan voor het koordloze LiteRise systeem, waarbij je de zonwering met een simpele handbeweging omhoog of omlaag beweegt.

Laat je inspireren bij Tapijtcentrum Nederland
Twijfel je nog over welke zonwering het beste bij jouw persoonlijke wensen past? Wij hebben ruime ervaring op het gebied van zonwering en voorzien je graag van passend advies. Kom gerust eens langs in één van onze winkels voor een flinke dosis wooninspiratie!

Creëer de perfecte balans

met plissés en duettes!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1575 mensen gingen jou voor!