Personaliseer je vloer of trap met projecttapijt!

Terug naar overzicht
Tapijt

Nog nooit gehoord van projecttapijt? Dat is goed mogelijk. Het wordt voornamelijk gebruikt in kantoren of andere bedrijfsruimtes. Toch vind je dit sterke en slijtvaste type tapijt ook regelmatig terug op de trap én in de hal.

Vloerbekleding als onderdeel van je visitekaartje
Kenmerkend aan dit tapijt is de veelzijdigheid ervan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hierin je eigen ontwerp of design te verwerken. Op deze manier verleent projecttapijt zich perfect voor een gepersonaliseerd stukje vloer van een bepaalde ruimte. Dat kan in een kantoor of bedrijfspand, maar wat dacht je van een home office, waar je misschien zo nu en dan opdrachtgevers ontvangt. Een speciaal vormgegeven projecttapijt kan op deze wijze een belangrijk onderdeel van de eerste indruk of visitekaartje zijn.

Tapijttegel of breedtetapijt?
In de kantorenmarkt wordt er over het algemeen – en uit gemak - voornamelijk met tapijttegels gewerkt. Toch geniet een zogenoemd ‘breedtetapijt’ voor veel vergaderruimtes en boardrooms steeds vaker de voorkeur door zijn luxueuze uitstraling. Door de eerdergenoemde veelzijdigheid is het voor veel bedrijven namelijk mogelijk om de vloerbekleding aan te passen aan een specifieke huisstijl. Daarnaast draagt een vloer zonder naden bij aan een optisch grotere ruimte.

Gezien het intensieve gebruik van projecttapijt, moet deze voldoen aan een aantal eisen. Zo is het van belang dat deze vlamvertragend en antistatisch werkt én de kleurechtheid tijdens het gebruik behouden wordt. Ondanks deze eigenschappen is het uiteindelijk aan de gebruiker zelf welke specificaties aanwezig moeten zijn.

Trapbekleding
De trap wordt gewoonlijk dagelijks gebruikt. Een doorsnee tapijt is daarbij in de meeste gevallen ongeschikt en gaat na verloop van tijd achteruit in kwaliteit en uitstraling. Projecttapijt is slijtvast en heeft een antislip afwerking, dus verleent zich hiervoor perfect! Bovendien heeft het een positief effect op de geluidsbeheersing -en absorptie. Wel zo fijn voor de akoestiek in huis – en voor de buren.
 

Kenmerken van projecttapijt op een rijtje:

  • Slijtvastheid
  • Eenvoudig in reiniging en onderhoud
  • Geluidsdempend vermogen
  • Isolerend
  • Brandveilig
  • Antistatisch

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren? Bekijk dan hier het uitgebreide aanbod projecttapijt van Tapijtcentrum Nederland.

Projecttapijt

slijtvast en makkelijk te reinigen

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

2065 mensen gingen jou voor!

Dé formule van Tapijtcentrum
© 2020 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.