Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 juni 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Raamdecoratie combineren? Zo doe je dat!

Terug naar overzicht
Raamdecoratie

Geef je ramen de aandacht die ze verdienen! Hoewel less is more vaak wordt geadviseerd voor interieur, kun je bij raambekleding juist éxtra uitpakken. Hoe? Door te combineren! Laat je inspireren en geef je woonruimte een stijlvolle upgrade met een unieke combinatie in raamdecoratie.


Waarom zou je raamdecoratie combineren?

Je ziet het vaker in interieurmagazines of lifestyleprogramma’s voorbijkomen: layering met verschillende soorten raamdecoratie. Het ‘layering-effect’ met verschillende lagen creëert volume en is een bekend trucje van interieurstylisten om een woonruimte speelser en luxueuzer te maken.

Naast het esthetisch effect, geniet je door het combineren van raamdecoratie ook van praktische voordelen. Elk type raambekleding heeft unieke eigenschappen die je met layering handig op elkaar aansluit. Door de combinatie in raambekleding heb je meer controle over de lichtinval en mate van privacy.

De kunst van jaloezieën en gordijnen combineren

Door jaloezieën te combineren met gordijnen kun je extra nadruk leggen op de afmetingen van de betreffende woonruimte. Je laat deze bijvoorbeeld breder aanvoelen door de raambekleding helemaal door te trekken over de wand, dus niet alleen voor het raam te plaatsen. Combineer dit met horizontale jaloezieën die de optische verbreding van een ruimte nog meer versterkt.

Houten jaloezieën in combinatie met gordijnen zien we vaak terug en dat is niet zonder reden. Beide producten bestaan uit verschillende materialen, waardoor een woonruimte meer body krijgt. Houten jaloezieën zorgen daarnaast voor sfeervolle lichtbanen in huis.

Heb je extra isolatie nodig? Voeg verduisterende gordijnen toe voor een aangename temperatuur en akoestiek. Bovendien creëer je de optie om jouw kamer volledig te verduisteren.

Experimenteer met verschillende soorten raambekleding

Uiteraard kun je het geheel ook eenvoudiger houden door te kiezen voor verschillende soorten gordijnen in overeenkomende kleuren (ton-sur-ton). Combineer in dat geval in-betweens of vitrage met verduisterende gordijnen in kleuren die niet te ver van elkaar liggen, zoals verschillende tinten blauw of groen. Dit zorgt voor eenheid én een stijlvolle uitstraling van je woonruimte.

Een speelse combinatie die je niet vaak ziet, maar zeker niet mag ontbreken in deze lijst, is een layering van rolgordijn met overgordijn. Het gaat dan vaak om een in-between gordijn in combinatie met rolgordijnen. Hierbij kun je veel verschillende soorten lichtinval creëren met twee van de mooiste gordijnen die er zijn!
 


Multifunctioneel layeren met de mooiste raamdecoratie

Het combineren van raamdecoratie is naast visueel aantrekkelijk ook nog eens multifunctioneel. Zo kun je nóg beter het daglicht en eventuele inkijk reguleren, want je hebt vanzelfsprekend meer mogelijkheden waarop je jouw raambekleding opent of sluit.

Ook zorgt een extra laag voor je raam voor een betere isolatie. Tussen twee verschillende (gesloten) gordijnen bevindt zich stilstaande lucht die zowel koud als warmte tegenhoudt. Ideaal voor elk seizoen dus!Zelf aan de slag met raamdecoratie combineren?

Wij helpen je verder! Onze ervaren interieurstylist staat je graag te woord voor een persoonlijk advies. Maak gratis een afspraak bij ons in de winkel óf gewoon bij je thuis.

Laat je inspireren

door onze raamdecoratie

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

7 mensen gingen jou voor!