Raamdecoratie combineren? Zo doe je dat!

Terug naar overzicht
Raamdecoratie

Een raam en de aangrenzende woonruimte komen het beste tot hun recht met de juiste raamdecoratie. Waar het in een interieur vaak verstandig is om less is more aan te houden, kun je bij dit onderdeel éxtra uitpakken. Hoe? Door te combineren! Laat je hieronder inspireren en geef je ramen de aandacht die ze verdienen.

Je ziet het geheid vaker in interieur magazines of lifestyle programma’s voorbijkomen: layering met verschillende soorten raamdecoratie. Het is dan ook een bekend trucje van stylisten om een woonruimte onder meer wat speelser aan te kleden.

De kunst van combineren

Door jaloezieën te combineren met gordijnen kun je extra nadruk leggen op de afmetingen van de betreffende woonruimte. Je laat deze bijvoorbeeld breder aanvoelen door de raambekleding helemaal door te trekken over de wand, dus niet alleen voor het raam te plaatsen. Daarnaast dragen de horizontale jaloezieën natuurlijk positief bij aan de optische verbreding van een ruimte. Deze combi van jaloezieën met gordijnen is er een die we vaak terugzien en dat is niet zonder reden. Beide producten bestaan uit verschillende materialen, waardoor een woonruimte meer body krijgt.

Uiteraard kun je het geheel ook wat eenvoudiger houden door te kiezen voor verschillende gordijnen in overeenkomende kleuren (ton-sur-ton). Combineer in dat geval in-betweens of vitrage met verduisterende gordijnen in kleuren die niet ver van elkaar liggen, maar samen zorgen voor eenheid in de woonruimte. Erg stijlvol, kunnen we je vertellen!


 

Multifunctioneel layeren

Het combineren van raamdecoratie heeft overigens niet alleen maar voordelen voor het visuele aspect, maar ook het praktische. Zo zorgt een extra laag voor het raam namelijk voor een betere isolatie, zowel op het gebied van temperatuur als geluid. En daarnaast kun je nóg beter het daglicht en eventuele inkijk reguleren, want je hebt vanzelfsprekend meer mogelijkheden waarop je je raambekleding opent of sluit.

 

Ben je benieuwd welke combinatie van raamdecoratie perfect past bij jouw woning? Dan staat onze ervaren interieurstylist je graag te woord voor een persoonlijk advies! Maak hier gratis een afspraak bij ons in de winkel óf gewoon bij je thuis.

 

Laat je inspireren

door onze raamdecoratie

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

4 mensen gingen jouw voor!

Dé formule van Tapijtcentrum
© 2020 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.