Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Rolgordijnen met gordijnen combineren: zo doe je dat.

Terug naar overzicht

Vind je het lastig om een definitieve keuze te maken tussen rolgordijnen en gewone gordijnen? Wat dacht je van een combinatie van deze twee soorten raamdecoratie? Dat staat niet alleen erg mooi, maar is ook nog eens praktisch wanneer de koudere dagen weer in aantocht zijn.

Gordijnen óf rolgordijnen?

Twijfel je tussen nieuwe gordijnen of rolgordijnen voor je woning? Dan vind je het vast prettig om te weten dat je niet per se voor het één of het ander hoeft te kiezen. Bij Tapijtcentrum vind je beide types raamdecoratie in bijna elke kleur die je kunt bedenken. Bovendien kun je jouw favoriete product ook nog eens voor een voordelige prijs kopen.

Lees hier meer over rolgordijnen binnen ons aanbod zonwering.

Creëer laagjes voor optimale isolatie

Net zoals je met kleding verschillende lagen kunt dragen om de kou te trotseren, werkt dat eigenlijk net zo met alles dat je voor je ramen hangt. Dit wetende, kun je jezelf ongetwijfeld voorstellen dat een extra laag nét wat beter isoleert.

En inderdaad, door rolgordijnen met gordijnen te combineren creëer je een nieuwe ruimte met lucht tussen de twee stoffen. De stilstaande lucht in deze ruimte zorgt voor een beter behoud van de temperatuur binnenshuis. Kortom, de warmte blijft beter hangen waar het hoort. De kou blijft op zijn beurt lekker buiten of trekt in ieder geval een stuk minder makkelijk in huis.

Jaloezieën en gordijnen combineren

Gordijnen kun je combineren met rolgordijnen, maar overweeg ook eens om gordijnen en jaloezieën samen te brengen. Dit zorgt voor een luxe gevoel en een warme uitstraling. Door de toevoeging van gordijnen aan jaloezieën, creëer je een isolerende werking. Daarnaast zorgt deze combinatie voor een betere verduistering.

Je kunt gordijnen ook combineren met overgordijnen. Gordijnen helpen tegen de kou, maar een combinatie met overgordijnen zorgt voor nog meer isolatie en dus een warmer huis. Daarnaast zorgen ze voor meer controle over de lichtinval.

Wissel af met de lichtinval

Als je twee lagen gordijnstof hebt om mee te werken, kun je goed afwisselen met de lichtinval. Dat betekent dat je volledige controle hebt over de hoeveelheid daglicht in huis. Zo kun je zonlicht perfect filteren als deze overdag flink schijnt. En richting het einde van de dag kun je kiezen voor een sfeervolle lichtinval door te spelen met de stand van de rolgordijnen en gordijnen.

Ook is het leuk om verschillende kleuren gordijnen te kiezen. Zo hebben ze naast een praktisch doel ook nog een esthetisch effect. Ga voor een leuk contrast, of verschillende tinten van dezelfde kleur. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor beide gewoon dezelfde tint te kiezen.

Rolgordijnen combineren met transparante gordijnen

Er zijn ontzettend veel producten waar je rolgordijnenmee kunt combineren. We hebben jaloezieën en overgordijnen al genoemd, maar wist je dat je rolgordijnen ook perfect kunt combineren met transparante gordijnen, zoals in-betweens of vitrage? Dit zorgt voor een speelse uitstraling.

Wil je je huis sfeervol én helemaal winterproof maken? Dan kunnen we de combinatie van rolgordijnen met gordijnen absoluut aanbevelen. Bezoek één van onze 21 woonwinkels in Nederland en laat je aan onze inspiratietafel gratis adviseren door onze interieurstylisten.

Rolgordijnen én gordijnen

Zorg voor laagjes en creëer sfeer in elke woonruimte.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1 mensen gingen jou voor!