Sfeervolle raambekleding in een industrieel interieur

Terug naar overzicht
Gordijnen

Houd je wel van een interieur met ruwe, natuurlijke onafgewerkte materialen en strakke lijnen? Dan ben je vast en zeker te spreken over de industriële interieurstijl. Deze rauwe stijl heeft zo nu en dan alleen de neiging om een beetje grauw over te komen. De oplossing: een stel sfeervolle gordijnen die niet afdoen aan deze stijl.

Tja, maar voor welke gordijnen kies je vervolgens. In een industrieel interieur komen met name kleuren als grijs, zwart en hout terug. En laat dat nu net makkelijk te combineren zijn! Wanneer je je oriënteert op nieuwe raambekleding voor je interieur, is het allereerst van belang om te bepalen wat je specifieke wensen en eisen zijn. In dit geval gaan we dus wat verder in op het toevoegen van sfeer.

Tegenpolen
De tegenpool van een rauwe stijl is gezelligheid. En een industriële look kan nog zo gaaf zijn, toch mis je zo nu en dan misschien wat warms. Een verjaardag vieren in een woonkamer die aanvoelt als een loods is wellicht niet zo feestelijk voor je gasten. Is dit het geval, overweeg dan eens een stel gordijnen van een zware stof als velours. Velours?! Jazeker, net zoals velvet verleent deze modestof zich bij uitstek perfect voor een industriële inrichting. Kies dan niet voor opvallende kleuren, maar voor tinten die aansluiten of terugkomen in je woning, zoals antraciet, leisteen grijs of een zachte zandkleur.


 

Transparant
Een andere kandidaat voor deze interieurstijl is wat lichter van materiaal dan velvet, namelijk in-betweens. Door juist voor een stof te kiezen die lichter en transparanter is, zorg je ervoor dat de ruwe uitstraling wordt doorbroken. In-betweens laten op een subtiele manier licht door én doordat deze stof dunner is, kun je hier gerust een kleurtje in verwerken. En mag het nog iets aparter, ga dan voor een exemplaar met kleurverloop of dip dye look.


 

Waar je misschien ook niet zo snel aan denkt is dat je gordijnen overigens prima kunt combineren met jaloezieën. Hiermee geef je de ruimte wat extra opvulling, maar kun je ook goed spelen met verschillende contrasten en structuren. En laat dat laatste nu net precies bij een industrieel interieur passen!

Genoeg mogelijkheden zoals je leest. Ben je benieuwd naar welke kleuren en materialen passen bij je eigen stijl? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels en laat je adviseren door onze deskundige medewerkers.

Industriële gordijnen:

speel met verschillende contrasten en kleur!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

14 mensen gingen jou voor!

Dé formule van Tapijtcentrum
© 2021 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.