Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 maart 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Sfeervolle raambekleding in een industrieel interieur

Terug naar overzicht
Gordijnen

Houd je van een interieur met ruwe, natuurlijke materialen en strakke lijnen? Dan past een stoer industrieel interieur zéker bij jou. Deze rauwe stijl heeft soms de neiging om een beetje grauw over te komen. De oplossing? Sfeervolle gordijnen die deze stijl accentueren.


In een industrieel interieur spelen kleuren als grijs, zwart en hout een belangrijke rol. Gelukkig zijn deze kleuren gemakkelijk te combineren. Bij het kiezen van nieuwe raambekleding is het essentieel om te weten welke sfeer je wilt creëren. In deze blog lees je hoe je met gordijnen de perfecte industriële look in huis haalt.


Een warme uitstraling dankzij velours gordijnen

De tegenpool van een rauwe stijl is gezelligheid. Een industriële look kan nog zo stoer zijn, toch mis je zo nu en dan een warmere uitstraling. Een verjaardag vieren in een woonkamer die aanvoelt als een loods is wellicht niet zo feestelijk voor je gasten.

Overweeg daarom eens gordijnen van velours. Velours? Jazeker, net zoals velvet is deze modestof perfect voor een industriële inrichting. Kies niet voor opvallende kleuren, maar ga voor tinten die aansluiten bij of terugkomen in je woning, zoals antraciet, leisteen grijs of een zachte zandkleur.


Breng licht in je industrieel interieur met in-betweens

Wil je liever lichter materiaal dan velours? Gebruik dan in-betweens voor jouw interieurstijl. Met deze lichte en transparante gordijnstof breek je de ruwe uitstraling en breng je op een subtiele manier meer licht in je woning.

Een bijkomend voordeel van het dunne stof is dat je hier gerust een kleurtje in kunt verwerken. Ga je voor een exemplaar met kleurverloop? Of kies je een linnen variant voor een stoere, casual look?


Ruw en landelijk industrieel: combineer gordijnen met jaloezieën

Waar je misschien ook niet zo snel aan denkt, is dat je gordijnen prima kunt combineren met houten jaloezieën. Hiermee geef je jouw raambekleding meer volume en kun je goed spelen met verschillende contrasten en structuren. En laat dat laatste perfect passen bij een stoer, landelijk industrieel interieur!

Tip: Lees hier hoe je je raamdecoratie een upgrade geeft door deze slim te combineren.


Bezoek onze winkels voor industriële wooninspiratie

Zoals je leest, zijn er volop mogelijkheden voor raamdecoratie in een industrieel interieur! Ben je benieuwd welke kleuren en materialen passen bij jouw eigen woonwensen? Breng dan een bezoek aan één van onze winkels en laat je adviseren door onze deskundige medewerkers.

Industriële gordijnen:

speel met verschillende contrasten en kleur!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

15 mensen gingen jou voor!