Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 juni 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Tapijt inspiratie: 100% wol en 100% duurzaam

Terug naar overzicht
Tapijt

Natuurlijke materialen, zoals wol, zijn populairder dan ooit en dat heeft niet alleen te maken met het warme en zachte karakter, maar ook de duurzaamheid ervan. Een thema dat ons allemaal steeds meer aan het hart gaat én bovendien ook vaker in onze woningen wordt verwerkt.

Met onze 100% wollen tapijten haal je een duurzaam tapijt in huis. Van nature heeft dit materiaal zeer slijtvaste en ademende eigenschappen. Tel dit op bij het zachte oppervlak en je hebt een heel comfortabel en onderhoudsvriendelijk stukje vloerbekleding. Denk je aan wol, dan denk je hoogstwaarschijnlijk ook aan warmte. Daar valt zeker wat voor te zeggen, want het materiaal is dat natuurlijk in de basis. Over eventuele broeierige taferelen hoef je je echter geen zorgen te maken, want wol is tegelijkertijd ademend. Door deze combinatie van eigenschappen draagt het tapijt positief bij aan de temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis.


Wol for the win
Als je liefhebber bent van natuurlijke materialen, maak dan maar alvast je borst nat, want wol heeft meer voordelen dan je aanvankelijk zou denken. Wol wordt allereerst geproduceerd uit volledig hernieuwbare en natuurlijke hulpbronnen, zoals water zon en gras. Hierdoor is er aanzienlijk minder energie nodig tijdens de productie dan het geval is bij synthetische vezels. Daarnaast draagt de isolerende eigenschap van wol positief bij aan de energiebehoefte in huis, want het voorkomt zowel warmteverlies -als toename door de vloer.

Een 100% wollen tapijt:
- Is zeer slijtvast
- Zorgt voor een zachte en warme ondergrond
- Isoleert de warmte
- Stabiliseert de luchtvochtigheid
- Werkt geluiddempend
- Neutraliseert de lucht binnenshuis
- Behoudt jarenlang zijn uitstraling én vorm
..ligt binnenkort ook in jouw huis?

En ook wat schoonmaken betreft word je vast en zeker beste vrienden met je wollen tapijt, want het materiaal trekt geen pluisjes aan. Stofzuigen wordt daarmee een fluitje van een cent! Mocht je het tapijt toch iets grondiger willen schoonmaken, dan kun je wol ook met een vochtige doek reinigen. Doordat de vezels opzwellen wanneer deze in contact komen met vocht, kun je loskomend vuil vervolgens eenvoudig wegnemen. Handig!


Wil je meer weten over onze 100% wollen tapijten, natuurlijke vloerkleden of andere duurzame soorten vloerbekleding? Je bent van harte welkom in één van onze woonwinkels, maar je kunt uiteraard ook een persoonlijke thuis- of winkelafspraak maken met een deskundige en ervaren interieurstylist.

Laat je inspireren

door onze duurzame producten

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

6 mensen gingen jou voor!