Tips voor onderhoud en reiniging van je laminaatvloer

Terug naar overzicht
Laminaat

Je bent trotse eigenaar van een gloednieuwe (of bestaande) laminaatvloer. Hij ligt er prachtig bij, past perfect bij je woning en ook nog eens bij je interieur. Je bent een gelukkig mens.

En dat wil je graag zo houden, dus is het belangrijk dat je weet hoe je je laminaatvloer het beste kunt onderhouden. Wij geven je graag advies, zodat jij zo lang mogelijk van je laminaatvloer geniet!

Dagelijks onderhoud
Gelukkig is er haast geen vloer zo makkelijk te onderhouden als laminaat, dus dit wordt een koud klusje! Om de vloer vrij te houden van stof, zand en andere viezigheden kan de vloer dagelijks droog afgenomen worden, bijvoorbeeld met een stofwisser of stofzuiger. Zet hierbij wel de zuigmond op de borstelstand, zodat er geen krassen op het laminaat ontstaan. Een zachte bezem volstaat ook.

Wekelijks of tweewekelijks onderhoud
Laminaat bestaat uit vier lagen: de toplaag, de decorlaag, de HDF-laag en de onderlaag. Het is belangrijk dat je de toplaag goed onderhoudt en beschermt tegen slijtage. Dit doe je door het laminaat om de week te dweilen met water en James laminaatreiniger. Deze speciale reiniger bevat een beschermend polymeer-filmpje, waarmee je krasjes maskeert en het laminaat beter bestand maakt tegen water. Eens per jaar dien je de vloer te reinigen met de James Basisreiniger. Hiermee verwijder je hardnekkige vervuilingen en oude waslagen. 

Voorkomen is beter dan genezen
Natuurlijk doe je er alles aan om je vloer zo mooi mogelijk te houden, maar laminaat is nu eenmaal een product dat dagelijks zeer intensief gebruikt wordt. Probeer met kleine aanpassingen de beschadigingen te beperken, bijvoorbeeld door planten in waterdichte potten op de grond te zetten, stoelpoten te voorzien van vilt en zo min mogelijk op naaldhakken over de vloer te lopen. Mochten er onverhoopt toch krassen en/of putjes in je laminaatvloer zijn gekomen? Dan zijn deze weg te werken met een speciale pasta. 

Meer weten over onderhoud en reiniging van een laminaatvloer? Neem dan contact op met Tapijtcentrum Nederland of kom langs in één van onze winkels. Wij voorzien je vraag van advies!

Geniet zo lang mogelijk van je laminaatvloer!

Met goede onderhoud en reiniging.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1578 mensen gingen jou voor!

Dé formule van Tapijtcentrum
© 2020 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.