Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 april 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Trap bekleden met sisal tapijt

Terug naar overzicht

Geef jouw trap een metamorfose door deze te bekleden met een sisal tapijt. Dit natuurlijke materiaal - dat qua looks ook wat weg heeft van jute - brengt je meteen in tropische sferen én is ook nog eens hartstikke duurzaam. Wil je meer weten over deze oersterke sfeermaker en de voordelige eigenschappen? Je leest er alles over in dit blog.

Waar is sisal tapijt van gemaakt?


Sisal wordt vaak verward met jute. Het is inderdaad waar dat de materialen een beetje op elkaar lijken als het gaat om de uitstraling, maar het is echt een heel ander product. Zo bestaat jute uit gevlochten vezels van de Corchorus plant. Sisal is ook een natuurlijke vezel van planten, maar dan van de Agave Sisalana plant.

Sisal matcht perfect met landelijke woonstijlen


Ben je een liefhebber van een Scandinavisch-, bohemian- of urban jungle interieur? Dan is sisal een goede toevoeging aan deze woonstijlen. Sisal gaat namelijk perfect samen met andere natuurlijke sfeermakers, zoals groene kamerplanten. Naast het stijlvolle karakter staat sisal ook bekend om de duurzaamheid. Het materiaal is volledig biologisch afbreekbaar en daarom een milieuvriendelijke keuze.

Sisal heeft net zoals het welbekende jute een wat ruwer oppervlak. Daardoor kan het materiaal wat minder zacht aanvoelen onder je voeten. Het is dan ook een goed idee om het materiaal eerst een keer te testen in één van onze woonwinkels. Dan kun je zelf ervaren of sisal hét tapijt is voor jouw trap. Mocht je liever iets zachters willen? Neem dan ook even een kijkje bij onze andere trapbekledingen.

Het reinigen van een sisal tapijt


Met de juiste verzorging kun je lang genieten van een sisal trapbekleding. Daarvoor moet je wel op de hoogte zijn van de eigenschappen. Omdat het een natuurlijk materiaal betreft, raden wij aan het enkel te reinigen met een droge, absorberende doek of hoogstens een licht vochtige doek met (lauw) water.

Ga de vlek te lijf door de doek erop te deppen en wrijf absoluut niet. Door te wrijven kan de vlek zich verder in de vezel werken. Het gebruik van agressieve of andere reguliere vloeibare schoonmaakmiddelen kan bijten in het tapijt en dat zou zonde zijn! Baking soda daarentegen is hét middel om sisal schoon te maken. Onthoud om niet te wrijven, maar rustig te deppen. Zo voorkom je dat de kleur en de kwaliteit van het product verloren gaat. Dit helpt overigens niet alleen tegen vlekken, maar ook tegen vieze luchtjes. Laat je bij twijfels altijd adviseren door een specialist van Tapijtcentrum Nederland.

Enthousiast geworden voor een sisal trap?


Ben je na het lezen van dit blog van plan om jouw trap binnenkort in een nieuw en tropisch jasje van sisal te steken? Kom dan voor meer inspiratie en advies langs in één van onze 21 woonwinkels. Daar helpen we je graag verder.

Sisaltrappen

Geef je trap een tropische uitstraling

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

3 mensen gingen jou voor!