Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Zo kun je een tapijt duurzaam reinigen

Terug naar overzicht

Oh nee he.. je tapijt is vies! Wat nu? Een nieuw tapijt blijft natuurlijk niet altijd zo schoon als op het moment toen je hem kocht. Jouw vloerbekleding kan vies worden door stof, etensresten, vuil van schoenen en allerlei andere zaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een vies vloerkleed weer schoon te krijgen.

Vies tapijt reinigen


tapijt mag dan erg zacht en comfortabel zijn, het is wel iets moeilijker schoon te houden dan een vloer van vinyl of laminaat. Het is verstandig om het eens in de zoveel tijd schoon te maken zodat het niet al te vies of onhygiënisch word. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er een ongelukje plaatsvindt waardoor je vloerbekleding in één keer vies is.

De manier waarop je het tapijt moet schoonmaken ligt aan de soort vlek die er in zit. Een vlek veroorzaakt door drinken moet je anders behandelen dan een vlek veroorzaakt door zand of modder. Bij een vlek door drinken moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk het vocht opnemen met een handdoek, terwijl je zand of modder eerst moet laten drogen.

Duurzaam omgaan met je tapijt


Je doet er goed aan om duurzaam om te gaan met jouw vloerbekleding. Wanneer je een beetje voorzichtig bent wanneer je schoenen vies zijn, of met eten als je bij jouw tapijt in de buurt bent is de kans groot dat je het minder vaak schoon hoeft te maken.

Om je tapijt op een duurzame manier te reinigen raden we niet te schrobben, dit kan de stof van het tapijt beschadigen. Probeer geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, dit kan de vezels van het vloerkleed beschadigen.

Zelf je tapijt schoonmaken


Wanneer er geen duidelijke vlek in je tapijt zit raden we aan om het tapijt gewoon te stofzuigen. Vooral bij hoogpolig tapijt kunnen kleine kruimels snel verdwijnen omdat ze moeilijk te zien zijn tussen de hoge polen van het vloerkleed.
Vlekken in je tapijt kun je reinigen door er soda met heet water in te laten trekken en het daarna voorzichtig op te deppen. Zuiveringszout is een ander middel dat je een nacht kan laten intrekken om er vervolgens de dag erna met de stofzuiger overheen te gaan.

Tapijt van Tapijtcentrum Nederland


Bij Tapijtcentrum Nederland vind je een groot assortiment met verschillende soorten tapijt. Bekijk hier ons complete aanbod tapijt of kom op bezoek in één van onze 21 woonwinkels.

Een vies tapijt schoonmaken?

Dat krijg je ook voor elkaar met duurzame, natuurlijke middelen.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

2 mensen gingen jou voor!