Advies Tapijt & Karpetten

Bij Tapijtcentrum Nederland heb je keuze uit een zeer uitgebreide collectie tapijten voor je woonkamer, slaapkamer en/of trap. Van klassiek geweven, wollen Axminster tapijten tot getufte tapijten van de meest moderne synthetische garens. Honderden soorten tapijt in verschillende kleuren en dessins worden getoond op rollen van 400 cm breed. 
Ook hebben we een ruim assortiment karpetten en vloerkleden waarmee je je woonkamer kunt accentueren. De karpetten en vloerkleden worden op meerdere manieren en in meerdere stijlen vervaardigd. Desgewenst worden ze voor jou op maat gemaakt en voorzien van een stevige extra backing van ondertapijt. Kom naar één van onze 21 winkels en laat je adviseren door onze specialisten.

EIGENSCHAPPEN TAPIJT

Onze tapijten worden o.a. gemaakt van katoen, polyester, polyamide, polypropyleen, viscose en wol. Iedere grondstof heeft zijn eigenschappen. Zo is wol zeer veerkrachtig en is katoen sterk en minder veerkrachtig. 
Naast de grondstoffen zijn ook de fabricagetechnieken zeer bepalend voor het tapijt. Voordat het tapijt wordt gemaakt, worden eerst de garens bewerkt en geverfd. Daarna wordt de rug van het tapijt in één of meerdere lagen aangebracht. Tijdens de hele fabricagefase worden er controles uitgevoerd die door de branche internationaal zijn vastgesteld. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goed tapijt.
Verder leveren we tapijten met diverse structuren, zoals: lussenpool of bouclé, geschoren lussenpool, moquette, velours, frisé, saxony en shag.
 

HET ONDERHOUDEN VAN JE TAPIJT

Goed onderhoud voorkomt sterke vervuiling van tapijt. Tapijt heeft de gunstige eigenschap dat het stof vasthoudt, zodat tapijt er altijd stofvrij uitziet. Daardoor kan het voorkomen dat men geneigd is het onderhoud te vergeten of uit te stellen. Na enige tijd kan vervuiling optreden die niet of moeilijk te verwijderen is. Het is belangrijk om het tapijt regelmatig te stofzuigen en vlekken meteen te verwijderen. 
Tapijt verliest in het begin wat pluisjes, vooral bij tapijt van gesponnen garens kan dit het geval zijn. Dit pluizen is een onschuldig en tijdelijk verschijnsel dat door goed onderhoud kan worden beëindigd. Het tapijt kan het hebben en wordt er kwalitatief zeker niet minder door.

HET VERWIJDEREN VAN VLEKKEN

Over het algemeen kunnen vlekken goed worden verwijderd door de juiste behandeling. Belangrijk is om direct na het ontstaan van de vlek de vaste bestanddelen met een lepel te verwijderen en daarna de vloeibare bestanddelen met een kleurloos absorberend materiaal (keukenpapier of tissues) op te nemen.

Behandel de vlek vervolgens met een schoon lauwwarm doekje van kleurloos absorberend materiaal. Werk altijd van buiten naar binnen. Bij alle behandelingen geldt: niet wrijven! Wanneer opnemen niet meer lukt, dan drogen met een föhn (laagste stand).

Mocht de vlek nog steeds zichtbaar zijn, gebruik dan onze onderhoudsproducten speciaal voor tapijt en karpetten. Verkrijgbaar in onze winkels.

Voor het juist verwijderen van verschillende vlekken, raadpleeg onze 'Vlekkenwijzer'. 
Klik hier om de Vlekkenwijzer te downloaden.

EIGEN VAKBEKWAME MONTEURS

Veertig jaar ervaring heeft geresulteerd in ongekend vakmanschap op het gebied van vloerbedekking leggen en raambekleding plaatsen. Hierbij werken we altijd met eigen vakmensen die innovaties zich direct eigen maken. En óf dat een verschil maakt! Ook hebben we regelmatig acties met GRATIS montage. Zo ben je dus verzekerd van een perfect eindresultaat!

Bekijk hiernaast de montagevideo: Tapijt op ondertapijt en lattenDé formule van Tapijtcentrum
© 2020 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.