Advies Vitrage & Gordijnen

Gordijnen, in-betweens en vitrage hebben naast een verduisterende ook een geluiddempende en warmte-isolerende functie. Ze schermen de binnenwereld af van de buitenwereld en maken het (vooral) in de avonduren behaaglijk en gezellig. Bij Tapijtcentrum Nederland hebben we heel veel confectie-afwerkingen. Zo ben je altijd verzekerd van een uniek, voor jou op maat gemaakt, gordijn. Eurogordijn (het huismerk van Tapijtcentrum Nederland) bied je vele mogelijkheden. Kom naar één van onze 21 winkels voor een advies op maat.

AFWERKINGSTECHNIEKEN

Een gordijn is heel persoonlijk. De kleur moet bij je passen, evenals het dessin, de rails en/of de roede. Met onze afwerkingstechnieken, zoals Houles, kunnen we van je gordijn een sieraad voor je huis maken met nóg meer persoonlijkheid. 

Ook een stijlvolle rails of roede vind je bij Tapijtcentrum Nederland. Van stabiele aluminium rails en wave-rails tot design-roedes en elektrische plug&play-systemen. Je wilt je roede of rail voorzien van een bijpassende of juist verrassende knop? Geen punt, we hebben een keur aan prachtige eindknoppen. Onze interieurstylisten geven je graag advies.

HET ONDERHOUDEN VAN JE GORDIJNEN OF VITRAGE

 

Het reinigen van gordijnen kan het beste zo lang mogelijk worden uitgesteld. De meeste stoffen worden namelijk voorzien van een "beschermlaagje". Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de stof vuilafstotend is. Dit laagje verdwijnt tijdens het reinigen. Om zogenaamd huisstof uit de vitrage te verwijderen, kan men deze ook buiten laten uitwaaien over een wasdraad. Doe dit echter nooit in de volle zon.

Over het algemeen adviseren wij om gordijnen chemisch te laten reinigen.
Bedrijven die chemisch reinigen zijn hierin gespecialiseerd en weten hoe ze met de verschillende stofsoorten moeten omgaan. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw gordijnen de juiste behandeling krijgen. Eurogordijn is nooit aansprakelijkvoor het reinigen of strijken van gordijnen. Mocht je toch je gordijnen zelf willen reinigen, dan vind je op deze pagina een aantal nuttige tips.
REINIGINGSTIPS

  • Haakjes uit de gordijnen halen
  • Kop van de gordijnen in een sloop wikkelen
  • Altijd een fijnwasmiddel gebruiken
  • Handwas: in ruim sop, beslist niet warmer dan 30° Celsius, ruim spoelen, niet in laten weken maar in beweging houden
  • Machinewas: trommel maximaal voor een kwart vullen, synthetisch programma, beslist niet warmer dan 30° Celsius. Het water direct wegpompen. NOOIT centrifugeren, NOOIT uitwringen.
  • Nooit in de zon laten drogen

LET OP:

  • Gordijnen kunnen, nadat je ze gereinigd hebt, gekreukt zijn. 100% kreukvrije gordijnen bestaan niet. Het kreuken kun je verhelpen door licht te strijken met een lauwwarme strijkbout.
  • Door het reinigen kunnen gordijnen verkleuren en/of krimpen of uitrekken. Ook kunnen patronen vervagen.
  • Als gordijnen zijn gereinigd, zullen ze eerder vuil aanpakken. Dit komt omdat er altijd zeepresten achterblijven. In zeep zitten vetten en deze trekken vuil aan.

EIGEN VAKBEKWAME MONTEURS

Veertig jaar ervaring heeft geresulteerd in ongekend vakmanschap op het gebied van vloerbedekking leggen en raambekleding plaatsen. Hierbij werken we altijd met eigen vakmensen die innovaties zich direct eigen maken. En óf dat een verschil maakt! Ook hebben we regelmatig acties met GRATIS montage. Zo ben je dus verzekerd van een perfect eindresultaat!

Bekijk hiernaast de montagevideo: in-betweens aan plafondrails.Dé formule van Tapijtcentrum
© 2021 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Tandem    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.